{ "title": "Sultan Kebabı Tarifi", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/sultan-kebabi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 15:31:23", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Sultan Kebabı Tarifi hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır. Siz de eğer güzel bir kebap tarifi arıyor iseniz sultan kebabını kesinlikle denemelisiniz. Tarifi bir kere deneyenler bir daha denemek için sabırsızlanıyor diyebiliriz.

Sultan Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Yağlı Sos için
Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak sultan kebabını hazırlamaya iç harç ile başlayın. İç harcı hazırlamak için yanmaz bir tava alın ve içerisine iki tane kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin. Soğanların üzerine sıvı yağ ilavesi yapın ve ocağın altını orta harlı olacak şekilde açın. Sivri biberleri yıkadıktan sonra uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesin. İç kısımların da bulunan pulları temizleyin ve ince şekilde doğrayıp tavanın içerisine alın. Malzemelerin içerisine kıymayı ilave edin ve harmanlayın. Ardından kavrulmak da olan harcın içerisine tuz, kırmızı pul biber, kimyon ve karabiber ilavesi yapın. Sultan kebabının iç harcın da yazan malzemeleri tavaya aldıktan sonra kaşık ile bir iki çevirin ve kavurmaya devam edin. Yaklaşık 6-7 dakika kadar iç harcı kavurun ve sürenin ardından ocağın üzerinde bulunan tavayı serin bir yere kaldırın. Soğuması için birkaç dakika bekletin.

Sultan böreğinin yufkalarını hazırlamak için 3 tane yufkayı kuru ve temiz olan tezgâhın üzerine serin. Yufkaları 8 veya yufkanın büyüklüğüne göre 12 parçaya keskin bir bıçak yardımı ile bölün. Bu aşama da sigara böreği hazırlar gibi üçgen parçalara ayırmak gerekir. Akabinde kesilmiş olan yufkalardan bir tanesini tezgâhın üzerine alın ve geniş olan kısmına kıymalı iç harçtan ilave edip sigara böreğinden biraz kalın olacak şekilde sarın. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisinin her tarafını sıvı yağ ile yağlayın. Yahut fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Yufkaların dış kısımlarını da bir fırça ile yağlayın ve 185 derecelik fırına gönderin. Kebaplar kızarınca fırından alın ve sıcak olan et veya tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Islatılmış olan kebapları servis tabağına alın. Yoğurtlu sosu hazırlamak için de yoğurdu bir kâsenin üzerine alın. Sarımsakları içerisine rendeleyin ve tuz ilavesi yapıp karıştırın. Sarımsaklı yoğurt karışımını kebapların üzerine bir kaşık ile gezdirin. Diğer taraftan yağlı sosu hazırlamak için de bir tane sos tenceresi veya yanmaz tava alın ve içerisine tereyağı ilavesi yapın. Yağ eridikten sonra kırmızı pul biber ilavesi yapıp karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirin. Hazırlanmış olan sultan kebabı tarifini ılık veya sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }