{ "title": "Soğan Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/sogan-kebabi(1).jpg", "date": "18.01.2024 23:53:28", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kolay olan bu kebabın kalorisi ise sadece 342 kaloridir.

Soğan kebabı için gerekli malzemeler
Soğan Kebabı Nasıl Yapılır?

Soğanları iki ucundan kesin ve bol suda yıkayın. Boylamasına kesin. Ama dip kısmını tam kesmeyin ki soğanlar ayrılıp dağılmasın. Kıymaya, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek yoğurun. Kıymalardan küçük misketler yapın. Kestiğiniz soğanları tam ayrılmayacak şekilde midye gibi aralayıp içine hazırladığınız köfteyi yerleştirin. Hazırladığınız kebapları tepsiye dizin.1 su bardağı suya tuz ilave ederek kebapların üzerine gezdirin.200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Yarım su bardağı nar ekşisi sosuna yarım su bardağı suyu karıştırıp fırındaki yemeğin üzerine gezdirin. Aynı derecede fırında yarım saat daha pişirin. Ayran, çoban salata ve pilavla beraber sevdiklerinize ikram edin.

Afiyet olsun!
" } ] }