{ "title": "Şiş Kebap Sosu", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Sis-Kebap-Sosu-33.jpg", "date": "21.01.2024 14:47:40", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin dışında birçok çeşit sos ile lezzet katkısı sağlamak mümkündür. Şiş kebapların yumuşaklığını ve aromasını arttırmak için pişirilmeden önce terbiye edilmesi önem teşkil etmektedir. Kırmızı veya beyaz etlerin farklı lezzete sahip olması için çeşitli sos tarifleri vardır. Şiş kebap sosu için belirleyici yöntem sos için kullanılan malzemeler ve bunların ölçüsüdür. Bunun yanında sosun et üzerinde etki sağlaması için dinlendirme süresi de oldukça önemlidir. Kişilerin zevkleri birbirinden farklı olduğu için bazıları yoğun sos bazıları ise çok hafif sosları tercih etmektedirler. Bu ayarı dengede tutmak etin kendi lezzetini ön planda tutacaktır.

Şiş kebap sosu için gerekli malzemeler

Yarım kilo şiş kebap için
Şiş kebap sosu nasıl yapılır?

Zeytinyağı, yoğurt, salça, sarımsak (Rendelenmiş şekilde), kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuz uygun bir kap içerisine alınarak iyice karıştırılır. Tuzun bu karışım içerisinde erimesi ve her noktanın aynı tuz oranına sahip olması önemli bir husustur. Ayrıca salçanın yoğun katı kıvamını yumuşatmak için çak az miktarda su kullanımı da sosun etkisini güçlendirecektir. Hazırlanan bu sos kırmızı veya beyaz etler ile karıştırılıp 1 saat bekletilir ise lezzetli bir şiş kebap sosu elde edilmesi sağlanmış olacaktır.

" } ] }