{ "title": "Simit Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/simit-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 11:31:14", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada yöresel olarak simit bulgur oldukça fazla kullanılır. Yöre tarihinde ipek yolu üzerinde olduğu için, yöresel yemekleri oldukça çeşitlidir. Buraya daha önce gidenleriniz varsa, şehirde sadece 26 türde köfte tarifi hazırlandığını bilirsiniz. Özellikle kebap tariflerine diyecek yok. Ülkemizin belki de en lezzetli, değişik kebaplarını burada yeme şansına sahip olursunuz. Kebaplarda kullandıkları kıyma bile satır kıymasıdır. Hani satırla etin kıyma haline getiriyorlar ya, tadına doyum olmuyor. İşte simit kebabı da bu lezzetli tariflerden biridir. Üstelik hazırlanması da çok kolaydır. Sadece kebabın kıymasını özel çektirin. Yağ oranı mutlaka dengeli olmalı, fazla yağlı ya da yağsız oldu mu simit kebabında istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız. Aslında bu şehre giderseniz, kebabı tatma olanağına mutlaka sahip olun. Göreceksiniz nasıl lezzetli olduğunu, evde de aynısını yapmak için uğraşacaksınız. Vereceğimiz tarifteki ölçülere, pişirme şekline dikkat ederseniz eminiz lezzetli bir simit kebabını sizde hazırlayabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.