{ "title": "Simit Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/simit-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 11:31:14", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada yöresel olarak simit bulgur oldukça fazla kullanılır. Yöre tarihinde ipek yolu üzerinde olduğu için, yöresel yemekleri oldukça çeşitlidir. Buraya daha önce gidenleriniz varsa, şehirde sadece 26 türde köfte tarifi hazırlandığını bilirsiniz. Özellikle kebap tariflerine diyecek yok. Ülkemizin belki de en lezzetli, değişik kebaplarını burada yeme şansına sahip olursunuz. Kebaplarda kullandıkları kıyma bile satır kıymasıdır. Hani satırla etin kıyma haline getiriyorlar ya, tadına doyum olmuyor. İşte simit kebabı da bu lezzetli tariflerden biridir. Üstelik hazırlanması da çok kolaydır. Sadece kebabın kıymasını özel çektirin. Yağ oranı mutlaka dengeli olmalı, fazla yağlı ya da yağsız oldu mu simit kebabında istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız. Aslında bu şehre giderseniz, kebabı tatma olanağına mutlaka sahip olun. Göreceksiniz nasıl lezzetli olduğunu, evde de aynısını yapmak için uğraşacaksınız. Vereceğimiz tarifteki ölçülere, pişirme şekline dikkat ederseniz eminiz lezzetli bir simit kebabını sizde hazırlayabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Simit kebabı için gerekli malzemeler
Simit kebabı nasıl yapılır?

İlk olarak simit ince bulguru ılık suyun içinde ıslatın, kabarsın. Yeterince kabarınca bunu geniş bir tepsiye alın. İçine orta yağlı kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, kuru soğanı ve incecik kıydığınız maydanozları koyun. Bunların içine karabiber, kimyon, çam fıstığı, yeni bahar, kırmızı pul biber ve tuzu ilave edin. Arzu ederseniz başka baharatlarda ilave edebilirsiniz. Ardından malzemeleri elinizle iyice yoğurun. Bunun kıvamı çiğ köfteye benzeyecek. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayıp bunları şişlere dizin. Simit kebabını ister mangalda, isterseniz ızgarada pişirin. Sevis tabağına alarak, sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri ve fıstık içi serpiştirin. Sıcak olarak sevdiklerinize simit kebabını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }