{ "title": "Şehzade Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/sehzade-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 14:37:12", "author": "muhsin doğru", "article": [ { "article": "Şehzade Kebabı: Nasıl yapıldığına geçmeden Önce gerekli olan malzemeler şunlardır; 500 gram orta yağlı olmak üzere kuşbaşı dana eti, şayet siz isterseniz etinizi az daha fazla tutabilirsiniz, 5 adet orta boy patlıcan, 2 adet normal boyutta kuru soğan, 4 ya da 5 adet yeşil biber, 5 ya da 6 diş sarımsak,
Şehzade kebabının yapılışı ise; kuşbaşı şeklinde doğranmış dana eti düdüklü tencereye koyulur ve üzerini geçecek kadar su ile doldurulur. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak üzerinde biriken köpükler çıkarılır. Hemen sonrasında kapak kapatılarak 10 dakika kadar bir süre pişirilir. Patlıcanlar alacalı olacak biçimde soyularak doğranır ve acısı çıkması için 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir. Suyu süzülen patlıcanlar havlu kâğıt yardımı ile kurutularak bol kızgın yağda kızartılır. Ardından küp-küp doğranmış olan patateslerde kızartılarak patlıcanlara ilave edilir. Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan kavrulur. Bir süre sonra yeşil biberler de doğranıp ilave edilir. Sarımsaklar da eklenerek kavurma işlemi sürdürülür. Karabiber, pul biber, tuz ilave edilir. Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırıldıktan kısa bir süre sonra ocaktan indirilir.
Borcam tepsiye kızartılan patlıcanlar, patatesler ve hazırlanan etli karışım alınarak karıştırılır. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı su ile ezilerek yemeğin üzerinde gezdirilir. Önceden ısıtılmış ve 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirme işlemine devam edilir. Pişirme işleminden 5 dakika sonra servis yapabilirsiniz.
" } ] }