{ "title": "Sebzeli Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Sebzeli-Kebap-57.jpg", "date": "20.01.2024 09:59:58", "author": "seda ayyildiz", "article": [ { "article": "Sebzeli Kebap hem sebze hem de et yemeği sevenlerin ilk tercihlerinden biridir. Yanında pilav, salata ve yoğurtla sunulabilen bu kebap çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Evde rahatça hazırlanabilecek bu kebap çeşidi içinde bulunan sebzeler sayesinde etin ağırlığını hafifleterek yemeye olanak sağlar. Tencerede ön pişirim yaptıktan sonra fırınlanabilen sebzeli kebap, sunumu ile de göz doldurduğundan davet sofralarında özellikle tercih edilebilir. Dilerseniz büyük bir fırın kabında ya da porsiyonluk kaplarda fırınlayabilirsiniz.

Sebzeli Kebap malzemeleri
Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?

Sebzeli kebabı hazırlamaya başlarken öncelikle eti düdüklü tencerede 10-15 dakika boyunca haşlayalım. Soğanı, sarımsağı ve domatesi ince ince doğrayalım. Yeşil biberi ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayalım. Ardından havucu ve patatesi küp-küp doğrayalım.

Bir tencereye sıvıyağı koyalım ve biraz ısıtalım. Isınan sıvıyağa soğanları, sarımsakları, biber ve havuçları sırasıyla ekleyerek kavuralım. Kavrulan malzemeye daha önceden haşlanmış olan etleri ekleyelim. Bu yemekte kuzu eti kullanmak yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar. Etlerle beraber malzemeleri 5 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim. Daha sonra domates, bezelye ve patatesi ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Ardından 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. Tuzunu ve damak tadımıza göre kekik, pul biber ve karabiberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, altını kısalım ve kısık ateşte bezelye ve etler güzelce pişip suyunu çekinceye kadar pişirelim. Suyunu çeken ve tüm malzemeleri güzelce pişen sebzeli kebabımızı servis etmeden önce fırınlayarak üzerinin kızarmasını sağlayabiliriz. Üzeri kızaran sebzeli kebabımız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }