{ "title": "Saksı Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/saksi-kebabi(1).jpg", "date": "20.01.2024 01:47:06", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize değecek lezzet de bir yemek tarifidir. Diğer sebzeli kebaplar gibi bu kebap türü de pirinç pilavı ile sunulur ve birbirleri ile çok uyumlu olurlar.

Saksı kebabı yapımı için gerekli malzemeler
Saksı kebabı nasıl yapılır?

Kebap yapımı için ilk olarak patlıcanları yıkayın ve sap kısımlarından ayırın ve ortadan ikiye kesin ve içlerini oyun. Patlıcanları yırtmadan yapmaya özen gösterin. Oyduktan sonra patlıcanları tuzlu su içerisine koyun ve yirmi dakika kadar bekletin. Ardından süzün ve kurulayın. Derin bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve ocağa koyup altını açın. Yağ kızarınca patlıcanları içerisine atın ve kızartın. Patlıcanlar kızarınca kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alınır ve iç harcı hazırlanır. İç harcı için bir adet soğan soyulur ve yemeklik doğranır biberlerde doğranır ve bir tavaya alınır üzerine biraz sıvı yağ eklenir ve soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından kuşbaşı doğranmış etler içerisine eklenir. Etler hafif kavrulur ve ardından sarımsaklar ve domatesler doğranarak bir süre pişirilir. Ardından tuz ve karabiber eklenir. Beş dakika daha pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Önceden kızartmış olduğunuz patlıcanların içerisini bu harç ile doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine sos yapmak için bir kâseye bir yemek kaşığı domates salçası tuz ve su konularak çırpılır ve fırın tepsisine eklenir ve fırına verilir yüz seksen derecede yirmi beş dakika kadar pişirilir ve ardından sıcak servis edilir.
" } ] }