{ "title": "Patates Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/patates-kebabi(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:32:17", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı hem çok lezzetli hem de yapılışı daha pratiktir. Patates kebabının tarifi şu şekildedir;

Patates Kebabı Malzemeleri
Patates Kebabı Nasıl Yapılır?

Bayat ekmeğin içi çıkartın daha sonra beş dakika süt ile kaynatın. Daha sonra bir kabın içine kıymayı koyun ve üzerine rendelenmiş ilave ederek karıştırın. Daha sonra bu karışımın içine sütle kaynattığınız ekmeği, yumurtaları, tuzu ve diğer baharatları ilave ederek karıştırın. Yoğurma işlemi bittikten sonra bu karışımı altı yağlanmış fırın tepsisinin içine yayın. Her yerine eşit dağılacak şekilde yayın. Yaydıktan sonra üzerini yağlı kâğıt ile kapatın ve önceden ısıtılmış fırına atın. Yaklaşık yarım saat pişirin. Elde ettiğiniz karışım fırında pişerken sizde patatesleri haşlayın. Derin bir tencerenin içinde haşladığınız patatesleri sudan çıkararak soyun ve püre haline getirin. Daha sonra içine biraz yağ ve süt ilave ederek orta ateş de 5-10 dakika pişirin. Daha sonra pişmiş olan kıymayı fırından çıkarın ve fırın tepsisi büyüklüğünde ısıya dayanıklı cam kaba ters çevirip boşaltın. Ters çevirdikten sonra patates püresini kıymanın her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Patates püresini yaydıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşarları ekleyin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra tekrar fırına atın. Üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kırmızı biber serpebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }