{ "title": "Patates Kebabı Tarifi", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/patates-kebabi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 14:55:31", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "
Patates kebabı tarifi, patates kebabı patlıcan sevmeyen insanların tercih ettiği evde yapılan kolay sebzeli kebaplardan biridir. Akşam yemeklerinde tüketilebilecek ana yemeklerden biridir. Pilav ve cacık ile sunulabilir ve çok sevilerek tüketilen yemek türlerindendir. Yapımı kolay bir tariftir ve görsel açıdan çok şık bir görüntüsü vardır.

Patates kebabı yapımı için gerekli malzemeler
Patates kebabı nasıl yapılır?

Patates kebabı yapımı için ilk olarak köfte harcını hazırlamak gerekir. Köftenin harcı için ilk olarak bir adet kuru soğan rendelenir ve derin bir kaba alınır. Üzerine üç diş sarımsak ezilerek eklenir. Yarım demet maydanoz ince bir şekilde kıyılarak kaba ilave edilir ve kıyması eklenir. İki üç dilim ekmek içi üzerine ufalanır. Kimyon pul biber karabiber kekik eklenir ve damak tadına göre tuzu ayarlanır ardından yoğrulmaya başlanır. Tüm malzeme karışınca ceviz büyüklüğünde harçtan alınır ve şekil verilerek bir tabağa dizilir. Tüm köfteler hazırlanınca buzdolabına konulur ve yarım saat bekletilir. Bu sırada patatesler soyulur yıkanır ve halka şeklinde doğranır. Tavaya kızartma için sıvı yağ konulur ve yağ ocağa alınıp altı açılır. Yağ ısınınca patatesler tavaya alınır ve arkalı önlü kızartılır. Kızartılan patatesler havlu kâğıt serilmiş bir tabağa alınır. Ardından biber ve domatesleri dilimleyin. Köfteleri dolaptan çıkarın bir dilim patates üzerine bir adet köfte üzerine tekrar patates koyun ve birer dilim biber ve domates koyup kürdan batırarak tutturun. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine dizin ve sosunu hazırlamaya başlayın, sosu için iki yemek kaşığı biber salçası nane tuz ve üç yemek kaşığı sıvı yağ ile bir çay bardağı suyu bir kâse de çırpın ve tepsiye ekleyip fırına verin ve yüz seksen derecede yirmi beş dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
" } ] }