{ "title": "Parmak Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/parmak-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 00:17:42", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Parmak kebabı, et ve patlıcan ile yapılan enfes bir çeşididir. Özellikle patlıcanı çok sevenler için parmak kebap ideal bir yemek olacaktır. Kebap çeşitleri arasında parmak kebap evde en çok yapılan ve tercih edilendir. Davet masalar için parmak kebap tarifini deneyebilirsiniz. Eğer daha önce yapmamış iseniz buyurun tarif. Size önereceğimiz parmak kebap tarifi ile harika bir kebap yemeği hazırlayabilirsiniz.

Parmak Kebap İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Parmak Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanların kabuklarını alacalı olacak şekilde soyun. Soyulmuş patlıcanları tuzlu suyun içerisine ilave edin ve bir müddet bekletin. Patlıcanın acı suyu çıkınca suyun içerisinden alın ve kuru bir havlu kâğıt ile patlıcanları kurulayın. Patlıcanları kızartmak için tencerenin içerisine sıvıyağ alıp kızdırın. Kızgın yağın içerisine patlıcanları ilave edin ve kızartın. Kızartılan patlıcanları havlu kâğıt bulunan tepsi veya tabağın içerisine çıkartın. Patlıcanlar yağını havlu kâğıda verirken siz de bu arada eti hazırlamaya geçin.

500 gr kuzu etini küp şeklinde doğrayın ve düdüklü tencerenin içerisine alın. Eğer düdüklü tencere kullanamıyor iseniz normal bir yanmaz tabanlı tencerenin içerisine etleri ilave edin. Kısık ateşin üzerine tencereye alın ve etleri hafif ateşte suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine 3 tane sivri biberi ufak şekilde dilimleyip ilave edin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp etlerin yanına alın. Bir tane domatesin kabuklarını soyup ince şekilde doğrayın. Doğranmış domatesleri, tuzu, baharatları ve salçayı da etlerin yanına alıp kısık ateş de 10 dakika kadar kavurun. Etlerin içerisine 3 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Sürenin ardından yemeği kontrol edin ve etler yumuşamış ise tencereyi tezgâhın üzerine alın. Önceden kızartılmış olan patlıcanları yuvarlak veya kare bir borcamın içerisine dizin. Bu aşama da tepsinin ortasının havuz gibi boş olması gerekiyor. Tepsinin orta kısmına düdüklü tencerede pişmiş olan etli karışımı dökün. Yemeğin üst kısmına 5 tane sivri biberi yıkayıp temizleyin ve dilimleyip dizin. 2 tane domatesi de ay şeklinde dilimleyin ve tepsinin üzerine dizin. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda 20 dakika kadar pişirin. Bu arada eğer yemeğin suyu fırında pişecek kadar kalmamış ise bir su bardağı sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Yemek fırında pişerken suyunu çekecektir. Yemek verilen süre zarfı içerisinde yeterli kıvam da pişmiş olacaktır. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını sıcak iken pilav eşliğinde sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }