{ "title": "Oruk Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/oruk-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 05:40:12", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifidir. Bu kebap genellikle tüketen herkesin damağında tat bırakan bir yöresel kebap tarifidir.

Oruk Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
Oruk Kebabı Nasıl Yapılır?

Oruk kebabı hazırlığımıza ilk olarak 1 su bardağı dolusu köftelik ince bulguru ılık su içerisinde 15-20 dakika kadar kabarması için bekleterek başlayalım. Bizde bu sırada 2 adet kuru soğan ve 4-5 adet sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra soğanları incecik kıyıp sarımsakları da döverek ezelim. Ardından yoğurma kabımıza ıslanarak kabaran ince bulguru aldıktan sonra üzerine kıyılmış kuru soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek üzerine 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı dolusu karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek bulgur ve baharatları iyice karıştırarak harmanlayalım.

Ardından azar azar su ilave ederek bulgur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Bulgurlar birbirlerini tutarak yapışmaya başladıktan sonra artık kıymanın ilave edilme zamanı gelmiş demektir. Oruk kebabı harcımızı bir süre de kıymayla birlikte iyice yoğurmaya devam ederek en son olarak üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ilave ederek tekrar yoğurmaya devam edelim.

Ardından oruk kebabı harcımız hale hale geldikten sonra avuç içimizi ıslatarak harçtan ceviz iriliğinden daha büyük parçalar kopartarak çöp şişlerin üzerine sıkarak yerleştirerek yağlanmış fırın tepsimize tüm harç bitene kadar çöp şişlere geçirerek tepsiye sıralayalım. Hazır hale gelen oruk kebaplarının aralarına 2 adet domatesi ve 5-6 adet sivri biberleri dilimleyerek yerleştirip kebabımızı süsledikten sonra köftelerin üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı gezdirerek döktükten sonra fırınımızı 190 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına vererek köfteler kızarıncaya kadar pişirip fırından alarak sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }