{ "title": "Malatya Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/malatya-kebabi.jpg", "date": "23.01.2024 06:13:31", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Malatya Kebabı, Malatya Geleli kebabı olarak bilinen kebap bu şehrin müthiş lezzetlerinden sadece bir tanesidir. Patlıcanın közlenerek yapılması yemeğe özellikle farklı bir lezzet katmıştır. Görüntüsü ve lezzetiyle misafirlerinize lezzet şöleni yaratmak ellerinizde. İçerisine konan sebze ve et sayesinde protein ve vitamin değerleri açısından da oldukça önemli bir yerdedir. Çocuklarımızın damak lezzetini arttırarak onlara faydalı besinleri bu şekilde yedirmek Malatya kebabı ile oldukça kolay olacaktır. Kebap yemeklerini zorluğu nedeniyle yapmaktan çekinen birçok çalışan bayanın kolaylıkla hem de çok kısa bir sürede yapabileceği bir tariftir. Hem konuklarımıza ve hem ailemize zevkle sunabileceğimiz bu tarifi denemenizi öneririm.

Malatya Kebabı Malzemeleri 4 Kişilik
Malatya Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları ve kapya biberlerimizi fırına atıp bir güzel közlüyoruz. Közlenen patlıcanları soyduktan sonra küp-küp doğrayarak fırın kabına yerleştiriyoruz. Diğer taraftan tencereye yağımızı ekleyerek kızdırıyoruz. Üzerine etleri koyup kavurmaya başlıyoruz. Etler yeteri kadar kavrulduğunda ince doğranmış kırmızı kapya biberi, baharatları, biberi ve tuzu ilave ediyoruz. Ortalama 15 dakika kadar kavurduktan sonra Tepsiye dizdiğimiz patlıcanların üzerine güzelce yayıyoruz. Son olarak en üste de daire şeklinde kestiğimiz domatesleri diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına kebabımızı yerleştiriyoruz. Ortalama 30 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Tercihe göre maydanozla süsleyerek sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }