{ "title": "Macar Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/macar-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 15:14:33", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Macar kebabı, çok lezzetli bir et yemeklerinden biridir. Macar kebabı önce göze hitap ediyor ve sonra midenizi doyuruyor. Macar kebabı sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir kebap çesididir. Üstelik oldukça da hafif bir kebaptır. Çok sağlıklı ve vitamin deposudur. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Eviniz de kolayca yapılacak bir et yemeğidir. Türk mutfağının vaz geçilmez bir lezzetidir. Çok severek tüketilen bir kebap çeşididir.

Macar kebabının malzemeleri
Beşamel sos için malzemeler
Macar kebabı nasıl yapılır?

Kuşbaşı doğradığımız eti küçük bir tencere içerisine koyalım ve etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Etler suyunu çektikten sonra tadına bakalım ve eğer etler pişmemişse üzerine sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim. Etler güzelce piştikten sonra tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi ilave edelim. Bu baharatlarla etlerin daha çok lezzeti artıyor. Diğer taraftan tüm sebzelerimizi soyup küp-küp doğruyoruz. Derin bir kap içerisinde bezelye hariç hepsini zeytinyağı ile güzelce harmanlayalım. Daha sonra etlerimizi fırın kabına aktarıp üzerine alüminyum folyo ile güzelce örtelim ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Sebzelerimiz yumuşayınca alüminyum folyoyu kaldıralım ve sebzeler kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sebzeler pişerken bir yandan beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Beşamel sos için önce tereyağını bir sos tenceresine alıyoruz ve eriyince üzerine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Unumuz kavruluncaya kadar sürekli karıştırmaya devam edelim ve azar azar sütümüzü ekleyelim. Tuzunu ayarlayıp beşamel sosumuz koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Sebzelerimiz kızardıktan sonra ve etimiz piştikten sonra fırından alalım ve beşamel sosumuz hazır olduktan sonra, sebzeleri, haşlanmış bezelyeleri, kuşbaşı etimizi karıştırıp fırın kabına koyalım. Sonra beşamel sosu üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirini en üste serpelim. Yemeğimizi tekrar fırına atalım ve kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Güzelce piştikten sonra fırından alalım ve servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }