{ "title": "Lokma Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/lokma-kebabi(1).jpg", "date": "20.01.2024 01:40:53", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama tadına doyum olmayacak bir kebap. Evlerinizde gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

Lokma Kebabı Malzemeleri

Köftesi için
Sarmak için
Sosu için
Üzeri için
Lokma Kebabı Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine kıymayı alın ve üzerine kuru soğanı rendeleyin hemen ardında temizlenmiş maydanozu da kıymanın üzerine rendeleyin, ekmek içini ve bütün baharatları ekleyip iyice yoğurun. Yoğurmuş olduğumuz kıyma harcını 20 dakika kadar bekletin daha sonra ince uzun köfteler yapın. Orta boy bir kâsenin içine sıvı yağı ve suyu ekleyip karıştırın daha sonra bir adet yufkayı düz bir zemine serin üzerine su ve yağ karışımını bir fırça yardımı ile sürün. Soslanmış olan yufkaları 15 cm. Enlilik de kesin. Kestiğiniz yufkaların aralarına ince uzun yaptığımız köfteleri sıkı sıkı sarın. Bütün yufka ve köfteleri böyle sardıktan sonra 2 cm kalınlığında birer lokmalık olaca şekilde kesin ve sıralı bir şekilde fırın tepsisine dizin daha önce ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Başka bir fırın tepsisine domatesleri fırına attın. Lokma kebabının üzeri hafifi pembeleşince fırında çıkarın. Küçük bir tavanın içine tereyağını eritin ve üzerine salça, pul biberi koyun ardından yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. 5 dakika kadar soğumaya bırakın. Sıcak olan lokma kebabının üzerine salça karışımını gezdirin ve tekrar fırına koyun 5-7 dakika daha pişirin sonra fırında çıkartın. Lokma kebabını servis tabağına yuvarlak olacak şekilde dizin. Orta kısmıma 2-3 yemek kaşığı yoğurt koyun. Yanına közlenmiş ve domatesler ile süsleyin. Daha önce sos yaptığımız tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyup erittin. Eriyip köpüren tereyağı lokma kebabının üzerinde gezdirin ve servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }