{ "title": "Kuzu Şiş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Kuzu-Sis-Kebap-15.jpg", "date": "19.01.2024 07:57:18", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Kuzu Şiş Kebap, kuzu etinin enfes lezzetinin şiş sunumuyla pişirilmesinden elde edilen bir kebap çeşitlerindendir. Muhteşem tadıyla vazgeçilmez yemek türlerinden olan kuzu şiş kebap mangalda veya odun ateşinde pişirilerek iştahları kabartmaktadır. İçerisindeki yoğun vitamin değeriyle vücut gelişimine önemli derecede fayda sağlamaktadır. Nefis tadının yanı sıra harika kokusuyla her yaştan insanı cezbeden kuzu şiş kebap doyurucu etkiye sahip özelliğiyle sofraları baştan sona zenginleştirmektedir. Güzel bir havaya sahip yaz mevsiminde doğayla iç içe olmayı düşünenler için kuzu şiş kebap keyifle yenilecek besinler arasındadır. Kaliteli bir yaşam için kuzu etinin insan hayatında düzenli olarak yer alması oldukça yarar sağlayacaktır. Bunun için önemli husus kuzu şiş kebap pişirme tekniğinin doğru şekilde yapılmasıdır. Bu enfes kebap türünün vitaminleri kaybedilmeden pişirilmesi tadına doyum olmaz bir ana yemek olarak tek başına yeterli bir besin maddesi olma yönünde imkân sağlayacaktır. Kuzu şiş kebap eti yumuşak, sinirsiz, damarsız ve taze olmalıdır. Ayrıca kebap sosunun birkaç saat önceden yapılıp dinlendirilmesi eşsiz bir tat oluşumuna ortam hazırlayacaktır. Bu aşamada kullanılan bıçağın keskin olması etin şişlere geçirilme esnasında belli bir düzenin elde edilmesini sağlar.

Kuzu şiş kebap için gerekli malzemeler
Kuzu şiş kebap nasıl yapılır?

Kuzu eti tahta veya uygun bir nokta üzerine alınarak orta büyüklükte küp şeklinde doğranır. Hazırlanan et derin bir kap içerisine alınarak kimyon, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Etin sosunu derine işlemesi için yaklaşık 40 dakikalık bir süre bekletilir. Diğer yandan yeşil biberler, domatesler saplarından ayıklanıp yıkandıktan sonra dört parçaya ayrılacak şekilde doğranır. Daha sonra dinlenen kuzu etleri sırasıyla şişe dizilerek mangalda köz ateşinde pişirilir. Arpacık soğanı, domates ve biberler de pişirilmek için şiş üzerine geçirilir. Pişirilmiş olan kuzu şiş kebap servis tabağı içerisinde lavaş ekmek üzerine alınarak pişen domates, biber ve arpacık soğanı ile süslenerek sıcak bir sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }