{ "title": "Kuzu Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kuzu-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 01:23:06", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geçim kaynağı hem de besin kaynağı olarak kullanılmıştır. Geçmişten günümüze kuzu kebabı çeşitleri çoğaltılarak tüketilmektedir. Kuzu etinin yumuşak oluşu ve dana etinin de daha kolay hazım edildiği için tercih edilmektedir. Türkiye kebap yönünden fazlasıyla zengin bir ülkedir kuzu kebabının da fazlasıyla çeşitli bulunmaktadır.

Kuzu kebabı çeşitleri
Kuzu kebabı Malzemeleri
Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı olarak doğradığımız kuzu etlerini ve dana iç yağını derin bir kaba alıp içine limon, suyunu zeytin, yağını tarçıni, kıydığımız maydanozu ve ezilmiş sarımsağı, pul biberi, tuz ve karabiberi karıştırıp oda sıcaklığında 4 saat bekletiyoruz. Beklettiğimiz etleri delikli bir kaba alıp suyunun alta geçmesini sağlayalım. Daha sonra bir iki kuzu eti bir iç yağ şeklinde şişlere dizelim. Alüminyum folyo ile sardığımız ızgaraya şişleri dizip 15 dk. Pişirelim.

İsteğimizle göre etleri şişten çıkarıp pirinç veya bulgur pilavının üstünde servis yapabiliriz.

Tandır kuzu kebabı
Tandır Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?

Yağ ve kekiği bir kapta karıştıralım eti bu sosa bulayalım ve bir gece bekletelim. Beklettiğimiz etleri düdüklüye koyup suyu ilave edelim. Düdüklünün buharı çıkınca kısık ateşte bir buçuk saat pişirelim. Düdüklünün buharı çıktıktan sonra azını açıp biraz yağ koyduğumuz teflon tavada etlerimizi üstü kızarana kadar pişirelim. Evde kolayca yapmış olduğumuz tandır kebabını isteğe göre pilavla ya da közlenmiş sebzelerle birlikte servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }