{ "title": "Kuzu Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kuzu-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 01:23:06", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geçim kaynağı hem de besin kaynağı olarak kullanılmıştır. Geçmişten günümüze kuzu kebabı çeşitleri çoğaltılarak tüketilmektedir. Kuzu etinin yumuşak oluşu ve dana etinin de daha kolay hazım edildiği için tercih edilmektedir. Türkiye kebap yönünden fazlasıyla zengin bir ülkedir kuzu kebabının da fazlasıyla çeşitli bulunmaktadır.