{ "title": "Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kusbasi-etli-patlican-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 02:21:23", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin severek tükettiği yemeklerden biridir, akşam ne yapacağım diye düşünürken kalkıp kısa süre de bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri kızartıp yapabileceğiniz gibi fırınlayarak da yapabilirsiniz. Özellikle patlıcan kızartma esnasında çok yağ çeken bir sebze olduğu için fırınlamak çok daha sağlıklı ve hafif bir yemek olmasını sağlayacaktır.

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı yapımı için gerekli malzemeler
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanları yıkayıp soyuyoruz ve parmak büyüklüğünde dilimleyip tuzlu suda on on beş dakika kadar bekletiyoruz. On beş dakika sonunda patlıcanlar süzülür ve kurulanıp derin bir kaba alınır. Bir çay bardağı sıvı yağ üzerine dökülür ve iyice yedirilir. Ardından yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir ve 180 derecede fırına sürülür ve fırında kızartılır. Patlıcanlar kızarırken kuşbaşı etler bıçak yardımı ile biraz daha küçültülür. Etler bir tavaya alınır ve kapağı kapatılıp ocağa alınır altı açılır etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirilir. Etler suyunu çekince bir yemek kaşığı tereyağı eklenir ve etler hafif kavrulur. Bir adet kuru soğan soyulur ve yemeklik doğranır etlerin içerisine ilave edilir, ardından sivri biber ve sarımsak da doğranarak eklenir ve kavrulmaya başlanır. Ardından bir adet domatesin kabuğunu soyun ve küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin ve domatesin suyu ile şişmesini bekleyin. Etler pişince altını kapatın. Fırında kızarmış olan patlıcanların yarısını bir borcama alın ve üzerine kavrulmuş olan eti ekleyin sonra patlıcanın kalan yarısını ekleyin ve üzerine bir adet domatesi halka şeklinde doğrayıp dizin. Bir kâseye bir yemek kaşığı domates salçası bir çay bardağı su ekleyip iyice çırpın onu da bor cama ekleyin ve fırına tekrar sürün 25 dakika kadar 180 derecede pişirin ve ardından çıkarıp sıcak servis yapın. Yanında pirinç pilavı ve cacık ile çok lezzetli bir sunum olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }