Kürdanlı patlıcan kebabı, Kürdanlı patlıcan kebabı gerek görünüşüyle gerekse lezzetiyle mükemmel bir yemektir. Patlıcanları seçerken boylarının uzun olmasına dikkat ediniz.
Kürdanlı patlıcan kebabı için malzemeler
500 gram kıyma
5 tane patlıcan
3-4 dilim ekmeğin içi
1 tane soğan
1 tane yumurta
3 diş sarımsak
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
3 tane biber
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
2 tane domates
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
Kürdan
Kürdanlı patlıcan kebabı nasıl yapılır?
Patlıcanları çizgili soyun ve şerit şeklinde ince ince kesin. Patlıcanları 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, kurutun ve yağda kızartın. Köftesi için; kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, ince ince kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırıp yoğurun. Patlıcanlarınızı kızarttığınız yağ ile önce uzunlamasına kesilen biberleri, sonra da köfteleri kızartın. Şerit şeklinde kesilen patlıcanlardan iki tane alın artı işareti şeklinde yapın. Ortasına köfteyi koyun. Patlıcanın uç kısımlarını köftenin üzerine koyun. Bohça şeklinde olacaktır. Üzerine dilimlenmiş domates ve biber koyup kürdanla tutturun. Açılmamasına dikkat edin. Patlıcanların tamamını aynı şekilde yapıp tepsiye dizin. Salçayı sıcak suda ezip patlıcanları üzerinden gezdirerek dökün. Önceden ısıtılan 180 derece fırında domatesler kızarana kadar pişirin.