{ "title": "Köfteli Patlıcan Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kofteli-patlican-kebabi(1).jpg", "date": "19.01.2024 22:12:33", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Köfteli patlıcan kebabı, davetleriniz için farklılık yaratmak istiyorsanız köfteli patlıcan kebabının ana yemek olarak hazırlayabilir, davet sofralarınızı şölene çevirebilirsiniz. Mükemmel bir ana yemek olan köfteli patlıcan kebabı hem görsel hem de lezzet bakımından size farklılık kazandıracak, damaklarda muhteşem bir lezzet bırakacaktır.

Köfteli Patlıcan Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
Kızartmak için
Köftesi için
Sosu için
Köfteli Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Köfteli patlıcan kebabı yapılışına köftesini hazırlayarak başlayın. Çukur bir kabın içine yarım kilo kıymayı alın. Kuru soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyarak kıymanın üzerine rendeleyin. Galeta unu, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyerek homojen bir şekilde yoğurun. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra en az 45 dakika dinlendirin. Patlıcanın kabuklarını pijama deseni şeklinde soyduktan sonra halka şeklinde doğrayın. Çukur bir kabın içine limon, tuz ve su ile bir karışım hazırlayıp, doğradığınız patlıcanları suya atın. Limonlu tuzlu suyun içine yarım saat kadar bekleterek patlıcanların acısını attırın. Önceden hazırlayıp dinlenmeye bıraktığınız köftelerden doğradığınız patlıcanlar boyutunda parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın. Hafif bastırarak yassı köfteler elde edin. Suda beklettiğiniz patlıcanları suyun içinden alarak hafif sıkıp suyunu attırın. Havlu kâğıt ile kurulayın. Kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağ ekleyip kızdırın. Kızan yağda ilk önce kuruladığınız patlıcanları arkalı önlü eşit şekilde kızartın. Ardından Köfteleri hafif bir şekilde kızartıp, havlu kâğıdın üzerine çıkarın. Domatesleri tıpkı patlıcan boyutunda halka şeklinde doğrayın. Fırın kabına 1 dilim patlıcan, arasına 1 tane köfte ve 1 dilim domates olacak şekilde sıra sıra dizin. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Köfteli patlıcan kebabının sosu için çukur bir kabın içine rendelenmiş domatesi alın. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsiye dizdiğiniz köfteli patlıcanların üzerine gezdirin. Fırını önceden 180-200 derecede ısıtarak fırına verin. Yemeği fırından almaya yakın kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Kaşar peyniri eridikten sonra yemeği fırından çıkartın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }