{ "title": "Kıyma Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kiyma-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 17:49:51", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Kıyma kebabı, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Evlerinde mangal bulunan ve mangal yapmakta zevk alan herksesin gönül rahatlığı ile yapabileceği bir lezettir. Her damak tadina hitap eden bir kebab çeşitlerinden sadece biridir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Kıyma Kebabi Malzemeleri
Kıyma Kebabi Nasıl Yapılır?

Kıyma kebabinin yapmaya ilk olarak derin bir kariştırma kabinin içine sarımsaklari soyup ince ince dogruyoruz daha sonra temizlenmis ve yıkanmış maydanozlari ince ince doğruyoruz. Maydanoz ve sarimsaklarin üzerine kıymayi, pul biberi, tuzu ekleyip bütün malzemeleri yoğurmaya başliyoruz. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktun sonra kıyma karışımını 20 dakika dinlendirmeye bırakın. Dinlenmis olan kıymali kebab harcindan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şişlere takiyoruz. Şişlere bir kıyma harcı bir dometes ve biber geçirerek mangalda pişirebilirsiniz. İsteğe bağlı servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }