{ "title": "Kibrit Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kibrit-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 16:28:25", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kibrit kebabı, bu yemek Ege bölgesine ait bir kebap türüdür daha çok Bodrum'a özgü bir yemektir. Bodrum kebabı çentik kebabı Çökertme da denir. Bir arada sevilen yenilen lezzetlerin aynı tabakta toplanması şeklinde yapılmış ve kabul görmüş bir yemek tarifidir. Çok lezzetli kebap tariflerinden biridir. Bodrum a gidip kibrit kebabı yemeden dönmemek gerekir. Evde de rahatlıkla yapılabilecek olan kebap tariflerinden biridir. Yapımı kolay olan bir tariftir, özel misafirlerinize sevdiklerinize muhakkak yapmanız tattırmanız gereken bir tariftir. Bir defa tadınca sürekli yapmak isteyeceğiniz bir yemektir. Evde yapımı için gerekli malzemeler ve tarifi.

Kibrit kebabı yapımı için gerekli malzemeler İki adet kızartmalık patates.
Kibrit kebabı Kıymalı harcı için gerekli malzemeler
Kibrit kebabı sosu için gerekli malzemeler
Kibrit kebabı nasıl yapılır?

Kibrit kebabı yapımı için ilk olarak soğan ve sarımsak soyulur, soğanı dört parçaya ayırın ve rondoya atın ve çekmeye başlayın ardından soyduğunuz sarımsakları da ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberi de birkaç parçaya ayırıp rondoya koyun ve hepsini rondodan çekin. Bir teflon tavaya tereyağını ilave edin ve yağ ısınınca rondodan çekmiş olduğunuz tüm malzemeleri içerisine ekleyin ve iyice kavrulsana kadar pişirin. Tüm malzeme kavrulunca yarım kilo kıyma ilave edin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateş de pişirin. Kıymalı harç pişerken iki adet patatesi soyun ve yıkayın ardından kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve bir tavaya bolca sıvı yağ ekleyip ocağa alın. Yağ kızarınca patatesleri içerisine atın ve kızartın kızaran patatesleri servis tabağına alın ve ardından biberleri kızartın. Biberleri de servis tabağının kenarına dekor şeklinde dizin. Kıymalı harç pişince iki diş sarımsağı iki kâse yoğurt içerisine ezin ve iyice karıştırdıktan sonra patateslerin üzerine dökün. Yoğurt üzerine de kıymalı harcı ilave edin. Son olarak bir yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve üzerine bir kaşık domates salçası ilave edin ardından nane ve pul biber ekleyip kavurun ve yemeğin üzerine ilave edin. Servis tabağınızı kızartılmış domates maydanoz kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }