{ "title": "Kestane Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kestane-kebap.jpg", "date": "20.01.2024 04:49:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz. Çünkü kestane yeni çıktığı zaman kabuklarından ayrılması oldukça zor olur. Eğer Kasım ayı ortalarından sonra kestane kebabı yaparsanız, daha başarılı bir netice alırsınız. Bazı kişiler mikro dalga fırında bile bunu pişiriyor. Ancak en sağlıklı olan fırın ya da tavadır. Tavada pişirmenin avantajı ise ısıyı daha güzel ayarlayabilirsiniz. Fırında yapılan kestane kebap bazen yüksek ısıdan yanabilir. Bu püf noktalarını açıkladıktan sonra, kestaneleri pişirmeye başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.