{ "title": "Kestane Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kestane-kebap.jpg", "date": "20.01.2024 04:49:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz. Çünkü kestane yeni çıktığı zaman kabuklarından ayrılması oldukça zor olur. Eğer Kasım ayı ortalarından sonra kestane kebabı yaparsanız, daha başarılı bir netice alırsınız. Bazı kişiler mikro dalga fırında bile bunu pişiriyor. Ancak en sağlıklı olan fırın ya da tavadır. Tavada pişirmenin avantajı ise ısıyı daha güzel ayarlayabilirsiniz. Fırında yapılan kestane kebap bazen yüksek ısıdan yanabilir. Bu püf noktalarını açıkladıktan sonra, kestaneleri pişirmeye başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Kestane kebap için gerekli malzemeler
Kestane kebap nasıl yapılır?

İlk önce kestanelerin üst kısmını tek kesik şeklinde çizin. Bunu yaparken sadece kabuklarını çizmeye çalışın. Daha sonra kestaneleri yıkayarak, bi kâsenin içine alın. Kâsenin içine kestaneleri örtecek kadar ılık su koyun. Bunu yapmamızın nedeni kestanelerin kabuklarının yumuşaması içindir. Bu sayede kabukları kestanelerden daha kolay ayrılır. Yoksa kestane kebap pişince kabuklarını çıkarmakta zorlanırsınız. Bu şekilde kestaneleri 2 saat kadar bekletin. Daha uzun sürede bekletebilirsiniz.

Bu sürenin ardından kestaneleri suyun içinden alın ve kurulamadan tavanın içine koyun. Kestanelerin üzerindeki çizikler üste gelsin. Ancak tavanın üstüne bir kapak kapatarak, ocağın en büyük gözüne yerleştirin. Isıyı da yüksek ayara açın. Çünkü kısık ateşte pişirirseniz, kestanelerin içi kurur. 10 dakika geçince kestanelerin birini kaldırarak altını kontrol edin. Kestanenin altı yanmaya, üzerindeki kesik yer açılmaya başlarsa, hafifçe tavayı sallayın ve kestaneler yerlerinden oynasın. Dönmeyenler varsa, bunları siz çevirebilirsiniz. Tekrar tavaya kapağı kapatın. Bu şekilde diğer taraflarını da pişirin. Ocaktan indirmeden önce kestanenin birini alarak, kabuğunun kolay ayrılıp ayrılmadığını kontrol etmenizi öneririz. Eğer kestaneler piştiyse, zaten kabukları hemen çıkacaktır. Kestane kebap konuklarınıza ikram edilmek üzere hazırsa, hemen sıcak sıcak sunumunuzu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }