{ "title": "Kebap Tarifleri", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Kebap-Tarifleri-23.jpg", "date": "21.01.2024 22:43:34", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kebap tarifleri, ülkemizde oldukça beğenilen ve çeşitleri bakımından oldukça zengin tarifler arasındadır. Etli, kıymalı, tavuklu, sebzeli kebap tarifleri yöresel olarak farklılık gösterir. Fakat her birinin lezzeti hayır diyemeyeceğiniz kadar güzeldir. Sizler için farklı yörelerimizden değişik kebap tarifleri hazırladık. Beğendiğiniz bu lezzetleri evlerinizde yapmayı deneyebilirsiniz.

Adana kebap: Kebap tarifleri arasında farklı bir yeri olan Adana kebap aslında ustasının elinden yenmelidir. Ama biraz püf noktalarına dikkat ederseniz, sizlerde lezzetli bir kebap hazırlayabilirsiniz. Bu kebabın yanında lavaşları eksik etmeyin. Hazırsak hemen malzemeleri verelim ve kebabı yapmaya başlayalım.
Adana kebap nasıl yapılır?

Kebap tarifleri arasındaki Adana kebabın önemli bir özelliği hafif acı bir lezzetinin olmasıdır. Eğer Urfa kebap olsaydı aynı tarifin acı olmayanı yapacaktık. Önce kırmızı biberle kuyruk yağını blenderden geçirin. Eğer kıyma makineniz varsa, orada çekebilirsiniz. Yoğurma kabının içine kıymayı, baharatları ve tuzu koyun. Çekilen kuyruk yağı ve biberi de içine ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Malzemenin yapışmasını önlemek için arada elinizi ıslatmanız gerekecek. Daha sonra buzdolabında kebabın malzemesini 30-40 dakika kadar dinlendirin. Ardından Adana kebabı dizmek için yassı kebaplık şişleri çıkararak, yoğurulmuş kıymayı bunlara dizin. Adana kebabı tercihen mangalda pişirmenizi öneririz. Ama evlerde böyle bir şansınız olmazsa, elektrikli ızgarada arkalı önlü pişirebilirsiniz. Hatta ızgarada pişireceğiniz patlıcan, biber gibi sebzelerle kebabınızı zenginleştirebilirsiniz. Kebabı sıcak olarak lavaş arasında, yanında pişmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çöp şiş kebap: bu kebap türü özellikle batı bölgelerimizde çok yaygındır. Etin en lezzetli yerinden yani but kısmından hazırlanır. Kebaptaki etler çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrandığı içinde kısa sürede pişer. Hemen sıcak servis edilir. Kebap tarifleri lezzetinin önemli bir kısmını kuyruk yağından ve kullanılan etten alır. Bu nedenle etin yumuşak kısmını kullanmalısınız. Şimdi malzemelerimizi vererek çöp şiş kebap yapımına başlayalım.
Çöp şiş kebap nasıl yapılır?

Çöp şiş kebap yapma için önce küçük doğranmış etleri marine etmemiz gerekir. Kuyruk yağı ve etleri kâseye alarak, zeytinyağı ve baharatlarla birlikte harmanlayın. Bunları buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Daha sonra dışarıya alarak oda ısısına gelmelerini bekleyin. Ardından çöp şişlere etleri aralarına kuyruk yağı da koyarak dizin. Bunları tercihen elektrikli ızgarada fazla kurutmadan pişirin. Yanında piyazlık doğranmış soğan ve maydanozla birlikte servisinizi yapın.

Afiyet olsun.

Sebzeli şiş kebap: Kebap tarifleri arasında sebzelerle harmanlanan tariflerde vardır. Etin sebzelerle uyumu ve lezzeti harika oluyor. Ayrıca düzenli beslenmenize de yardımcı oluyor. Bu lezzetli kebap tarifini birlikte yapalım. Malzemelerimizi hazırladıysak hemen başlayalım.
Sos malzemeleri
Sebzeli şiş kebap nasıl yapılır?

Kuşbaşı etleri tavada kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. Etler suyunu çekince içine biraz yağ ilave ederek, baharat ve tuz koyup biraz soteleyin. Daha sonra patlıcan, biber ve patatesleri ayıklayarak etler gibi küp doğrayın. Çeri domatesleri ikiye kesin. Tavada kızdırdığınız yağda patatesleri, sonra patlıcan ve biberleri biraz kızartın. Çöp şişlere sırasıyla çeri domates, et, patates ve patlıcan, en son biber dizerek hazırlayın. Bunları bir borcama ya da tepsiye sıralayın. Üzerine zeytinyağında kızdırdığınız sarımsak ve domates salçasına su ilave ederek hazırladığınız sosu gezdirin. Bunu sebzeli çöp şişlerin üzerine gezdirin. Fırını 180-200 derecede ısıtarak, kebabı pişmeye koyun. Yaklaşık 20 dakika içinde kebabınız hazır olur. Sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kebap tarifleri yöresel olarak biraz farklılık gösterse de dillere destan tariflerimiz vardır. İskender kebabı, patlıcan kebabı, islim kebabı, Ali nazik kebabı, Urfa kebabı, kâğıt kebabı gibi saymakta zorlandığımız bu tarifler Türk damak lezzetini yansıtmaktadır. Her kebabı ustasının elinden yemekte ayrı bir keyiftir.
" } ] }