{ "title": "Kebap Çeşitleri", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kebap-cesitleri.JPG", "date": "21.01.2024 12:50:32", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kebap çeşitleri, ana yemek olarak tercih edilen kebaplar, birçok kişi tarafından sevilmektedir. Kebap çoğunlukla dışarı da tüketilen bir yemek olsa da evde de kolaylıkla yapılabilir. Doğu bölgesinde ev yemeği olarak da yapılan kebap çeşitleri acılı veya acısız olarak ikiye ayrılmaktadır. Damak zevkinize göre acısını ayarlayabilir ve sevdiklerinize güzel bir ziyafet yaşatabilirsiniz.

Kebap Çeşitleri

Adana Kebap İçin Gerekli Malzemeleri
Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana kebap Adana bölgesin meşhur yemeklerinden biridir. Özelikle Adanalılar bu kebabı çok acı hazırlamakta ve acı ile tüketmektedir. Adana kebap için öncelikle kıymayı bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine bir tane kuru soğanı rendeleyip ilave edin. Kuru soğanı kebabın içerisinde kullanmak istemeyenler tercih etmeyebilir. Kıymanın üzerine diğer kebap malzemelerini ilave edip yoğurmaya başlayın. 15 dakika kadar kıymalı harcı yoğurun ve sürenin ardından buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bekletin. Dinlenmiş olan kebabı buzdolabından çıkartın. Bir tutam kıymalı harçtan alın ve kebap şişlerine yassı olarak yapıştırın. Bu işlemi yaparken alinizi sürekli ıslatın. Aksi halde kebap şişlere yapışmayabilir. Hazırlanmış olan Adana kebapları ızgaranın üzerinde arkalı önlü olarak pişirin. Eğer eviniz de ızgara yok ise fırının ızgara bölümüne şişleri takabilir veya fırında tepside de pişirebilirsiniz. Pişmiş olan Adana kebapları fırından alın ve sıcak olarak lavaşın arasına sarın. Arzu ederseniz yanına salata veya kuru soğan hazırlayıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Beğendili Kebap İçin Gerekli Malzemeleri
Beğendi için
Beğendili Kebap Nasıl Yapılır?

Beğendili kebabın hazırlanmasına öncelikle kuru etleri ile başlayın. Kuzu etini küçük küp şeklinde doğrayın ve yanmaz bir tavanın içerisine alın. Etler suyunu verip çekene dek kısık ateş de pişirin. Pişmiş olan etlerin içerisine sıvıyağı ilave edin ve karıştırıp kavurun. Kavrulmuş olan etlerin içerisine ince kıyım yapılmış kuru soğanı ilave edin ve kısık ateş de soğanlar yumuşayana dek pişirin. Bu aşama da defne yapraklarını da etlerin içerisine ilave edebilirsiniz. Kuzu eti dana etine göre biraz kokulu olmaktadır. Kokusunun çıkması için defne yaprağı iyi bir seçim olabilir. Kebabın içerisine tuz, karabiber, salça, kırmızı pul biber, rendelenmiş sarımsak ve acı biber salçası ilave edip karıştırın. Malzemeleri biraz harmanladıktan sonra içerisine bir fincan su ilavesi yapın ev tencerenin kapağını kapatıp kısık ateş de pişirin. Kebabın beğendisini hazırlamak için de tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edin. Yağ ısınınca içerisine unu ilave edin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca tane patlıcanın kabuklarını soyun ve minik küp şeklinde doğrayın. Doğranmış ve yıkanmış olan patlıcanları unun bulunduğu tencerenin içerisine ilave edip karıştırın. Patlıcanlar hafif yumuşayınca içerisine karabiber, muskat rendesi, tuz ve sütü ilave edip karıştırın. Malzemenin pürüzsüz olması için bu aşama da mikser kullanabilirsiniz. Mikser ile karışımı çekin ve soğumadan içerisine kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan beğendi servis tabağının altına yerleştirip güzel şekilde yayın. Üzerine kaşık ile şekil verin. Ardından diğer tarafta pişmiş olan kuzu etli kebabı beğendinin üzerine yayın. Hazırlanmış olan beğendili kebabı sıcak olarak masaya alıp sevdiklerinize sunum yapın.

Afiyet olsun.

Ciğer Kebabı İçin gerekli Malzemeleri
Ciğer Kebap Nasıl Yapılır?

1 tane ufak boy kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş olan kuru soğanın üzerine rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Diğer taraftan tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi de harcın içerisine ilave edip karıştırın. Doğranıp dilimlenmiş olan ciğerleri hazırlanmış olan sosun içerisine alın ve karıştırın. Sosun içerisine ilave edilen ciğerleri buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Sürenin ardından ciğerleri şişin üzerine takın ve ızgarada pişirin. Eğer evinizde ızgara yok ise fırında da pişirebilirsiniz. Bunun için çöp şişe taktığınız ciğerleri yağlanmış fırın tepsisinin üzerine alın ve 180 derecelik fırına gönderip pişirin.
" } ] }