{ "title": "Kazan Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kazan-kebabi.jpg", "date": "23.01.2024 03:07:01", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin kebabı bir de tencerede deneyin derim. Misafirlerinize kolaylıkla hazırlayıp göz dolduracak harika bir sofra hazırlayacaksınız.

Kazan Kebabı Malzemeleri 4 kişilik
Kazan Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğan ve bir domatesi rendeliyoruz. Biberleri de ince ince doğruyoruz. Kıymayı derin bir kâseye alıp üzerine tuz, karabiber ve isotu ekleyip bolca yoğuruyoruz. Üzerine rendelediğimiz soğan ve domatesi de ekliyoruz. Harcın iyice karışmasını sağlıyoruz. Patlıcanları şerit halinde soyduktan sonra tuzlu suda bekletiyoruz. Ardından patlıcanları arasında 2 parmak boşluk kalacak şekilde kesiyoruz. Ancak koparmıyoruz. Hazırladığımız harcı patlıcanların arasına ceviz büyüklüğünde diziyoruz. Çok küçük olmasın çünkü köfteler pişince ufalıyor. Patlıcanlara uyguladığımız kesme işlemini domatesler için de yapıyoruz. Birbirinden koparmadan 3 parça şeklinde kesip aralarına harcı yerleştiriyoruz. İç harç bitene kadar bu işlemi tekrar ediyoruz. Derin tencerenin içine ilk olarak patlıcanları yerleştiriyoruz. Daha sonra domateslerimizi diziyoruz. Üzerine çok az miktarda tuz serpiyoruz. Yarım su bardağı kadar ılık su ilave edip kapağını kapatıyoruz. Bu şekilde kısık ateşte ortalama 1 saat pişmesini sağlıyoruz. Maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edebiliriz.

Afiyet Olsun.
" } ] }