{ "title": "Karışık Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Karisik-Kebap-54.jpg", "date": "21.01.2024 08:49:20", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile pişirilen kuzu ve dana etleri ile yapılan mangalda yapılan et yemeklerine verilen genel isimdir. Kebap denilince aklımıza kuzu eti gelmektedir karışık kebap ise kuzu eti ve dana eti hatta tavuk eti ile de yapılan et çeşididir. Karışık kebap özellikle her yaş grubundan insanın severek tercih ettiği ve mangalın vermiş olduğu o muhteşem lezzetini severek tükettiğimiz yiyecekler arasında ilk sıralarda olduğu tartışılmaz.