{ "title": "Karışık Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Karisik-Kebap-54.jpg", "date": "21.01.2024 08:49:20", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile pişirilen kuzu ve dana etleri ile yapılan mangalda yapılan et yemeklerine verilen genel isimdir. Kebap denilince aklımıza kuzu eti gelmektedir karışık kebap ise kuzu eti ve dana eti hatta tavuk eti ile de yapılan et çeşididir. Karışık kebap özellikle her yaş grubundan insanın severek tercih ettiği ve mangalın vermiş olduğu o muhteşem lezzetini severek tükettiğimiz yiyecekler arasında ilk sıralarda olduğu tartışılmaz.

Karışık Kebap İçin Gerekli Olan Malzemeler (5 kişilik)
Karışık Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle karışık kebap yaparken kebabın püf noktalarından olan bilgi paylaşacağım. Karışık kebap için alınan dana ve kuzu etlerini kesinlikle kıyma makinesin da çekmemek veya robot kullanmamak gerekmektedir. Bunun sebebi etin tadı ve özellikle et dokusunun bozulmamasıdır. Bir de karışık kebap da en önemli şeyin kullanılacak etlerin kendine has doğal ortamda yetişen erkek kuzulardan olması kebap yapımı için çok önemlidir. Ayrıca hazırlamış olduğunuz şişlere takacağınız kebabı takmadan önce elinizi bir miktar yağ ile yağlamanız iyi olacaktır. Peki karışık kebap nasıl yapılır öncelikle hazırlamış olduğumuz dana eti ve kuzu etini ayrı ayrı bir tahta üzerinde satırla veya büyük bir uçak kullanarak kıyma haline getirin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu etleri büyükçe bir tepsi içerisine koyun. Daha sonra üzerine tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave ederek karışımı güzelce karıştırın. Kimyonu isteğe bağlı olarak koyabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışık kebap etlerini küçük parçalar şeklinde alarak ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Tepsi içerisindeki etler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Sonra kebap etlerini bir kenarda bekletin ve patlıcanları soyarak parmak kalınlığında halka şeklinde kesin. Hazırlamış olduğunuz patlıcanları da bir kenara bırakın. Şimdi karışık kebap şişlerini alarak bir parça et ve bir parça patlıcan olarak sık şekilde malzemeler bitene kadar şişlere takın. Son olarak hazırlamış olduğunuz karışık kebap şişlerini önceden yakılan ve iyice kor haline gelmiş mangalın üzerine sırasıyla koyun. Karışık kebabın pişeceği mangalda kesinlikle alevsiz olmalı durgun ve korlu olmalıdır. Sürekli çevirerek karışık kebapları kendi yağında pişmesini sağlayın. Kebaplar piştikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }