{ "title": "Kağıt Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kagit-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 14:07:23", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kâğıt kebabı, önceki zamanlarda olduğu gibi günümüzde de birçok insanın damak tadına hitap eden mükemmel bir etli yemek türüdür. Farklı yörelere göre genellikle değişik şekillerde yapılan ve farklı malzemeler kullanılan kâğıt kebabı genel olarak tabi ki bir şekilde yapılır. Kâğıt kebabının en önemli özelliklerinden biri tabi ki yapılışının son derece kolay olmasıdır. Yapılışının bu şekilde kolay olması nedeni ile günümüzde birçok kişi hem kısa sürelerde hem de kolay bir şekilde bu kebabı yapabilirler. Özellikle davetlerinizde bu mükemmel yemeği yaparak hem sofranıza farklılıklar katın hem de sofranıza farklı lezzetler katın. Kâğıt kebabının yapılışında adından anlaşıldığı gibi kâğıt kullanılır. Kâğıtla birlikte pişen bu kebap türü oldukça yaygın olarak tüketilen bir yemek olduğu için ülkemizde bu kebap türünü bilmeyen insan yoktur. Kâğıt kebabı bilindiği gibi Malatya'ya özgü lezzetlerden biridir. Oldukça geliştirilmiş olan bu kebap türü hızla insanlar arasında dağılarak farklı yörelerde de sevilerek tüketilen yiyecekler arasına girmeyi başarmıştır. Bu nedenle sizlerde kâğıt kebabını evinizde rahat ve kolay bir şekilde yaparak çok büyük lezzetler elde edebilirsiniz. Yöresel lezzetlerden biri olan kâğıt kebabı yapılışı sırasında çok çeşitli malzeme gerekmektedir. Bu kebap içerisinde kullanılan tüm malzemeler özenle seçilmelidir. Çünkü kâğıt kebabı içerisinde kullanacağınız tüm malzemelerin tek tek lezzeti kâğıt kebabı içerisinde hissedilebilir. Bu nedenle sizlerde kâğıt kebabı yapılışında gerekli olan tüm malzemeleri mutlaka kebap yapılışı sırasında kullanın. Eğer isterseniz malzemelerden farkı extra malzemeleri kendiniz ekleyebilirsiniz.

Kâğıt Kebabı Malzemeleri
Bu malzemelerin yanı sıra isterseniz kağıt kebabı lezzetini bozmayacak diğer malzeme baharatları kullanabilirsiniz. Kâğıt kebabının yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki bu kebabı yaparken kullanacağınız et, kuşbaşı olmalıdır. Bu nedenle eti alırken direk olarak kuşbaşı et alabilirsiniz.

Kâğıt Kebabı Nasıl Yapılır?

Adım 1: Öncelikle bir tencere içerisine malzemelerde bahsettiğimiz kadar sıvı yağı ekleyerek, yağın iyice kızması için ocağı açın. Tencere içerisinde yağımız kızana kadar bizde bir yandan soğanların kabuklarını soyarak yemeklik olacak şekilde ince ince kıyalım. Kıydığımız soğanları ve kuşbaşı olarak hazırlanmış olan etlerimizi aynı anda tencere içerisine ekleyerek kavurmaya başlayın. Tabi ki yağınız kızdıktan sonra bu malzemeleri yağ içerisine eklemelisiniz. Bu arada belirtmek isterim ki kavrulma sırasında tencerenin kapağını kapatın.

Adım 2: İkinci adımda etlerimiz kavrulurken bir sara etler suyunu salacaktır. Bu sırada malzemelerde bahsettiğimiz kadar salçayı ekleyerek iyice karıştırın. Salçayı karıştırırken bir bardak sıcak su ekleyerek iyice salçayı dağıtın. Bir süre karıştırdıktan sonra tekrar tencerenin kapağını kapatın ve pişirmeye devam edin. Bir süre sonra etler yumuşamaya başlayacaktır. Bu işlem yaklaşık 8-9 dk sürmektedir.

Adım 3: Etler 8-9 dakika boyunca pişerken sizlerde boş durmadan önce patatesleri temiz bir şekilde yıkayın ve domateslerle birlikte kabuklarını soyun. Hem patatesleri hem de domatesleri küp-küp olacak şekilde doğrayın. Tüm patatesleri ve domatesleri doğradıktan sonra sıra havuçlarda. Havuçları da küp-küp doğradıktan sonra bu malzemelerin tümünü artık pişmiş olan etler içerisine ekleyerek iyice karıştırın. Bu şekilde pişirmeye devam ederken sebzeler de yumuşayana kadar iyice pişirin.

Adım 4: Patatesler yumuşadıktan sonra diğer sebzelerinde yumuşadığını anlayabilirsiniz. Bu arada bizler bezelyeleri temiz bir şekilde yıkayarak iyicce suyunu süzün. Bezelyeleri karabiber, kekik ve tuzu ekleyerek 3-4 dakika boyunca kaynatın. Artık kâğıt kebabı pişti. Şimdi onu kâğıt kebabı yapan işleme geçelim. Bu işlem servis aşamasıdır.

Adım 5: bu aşamada yağlı kâğıt gerekmektedir. Şimdi yağlı kâğıtlar üzerine birer kişilik porsiyonlar olacak şekilde bu kebabı ekleyelim. Birer kişilik kebabı eklediğiniz yağlı kâğıdın uzun kenarını başta olmak üzere katlayın ve üzerine kısa kenarları da katlayarak ters bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Bu sayede kâğıdın açılmasını engelleyebilirsiniz. Bu işlemi yaparken fırınımızı ısınması için açalım ve 190 derecede yarım saat kadar bir süre yanmamasına dikkat ederek tekrar pişirelim. İşte kâğıt kebabı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }