{ "title": "Kağıt Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/kagit-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 14:07:23", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kâğıt kebabı, önceki zamanlarda olduğu gibi günümüzde de birçok insanın damak tadına hitap eden mükemmel bir etli yemek türüdür. Farklı yörelere göre genellikle değişik şekillerde yapılan ve farklı malzemeler kullanılan kâğıt kebabı genel olarak tabi ki bir şekilde yapılır. Kâğıt kebabının en önemli özelliklerinden biri tabi ki yapılışının son derece kolay olmasıdır. Yapılışının bu şekilde kolay olması nedeni ile günümüzde birçok kişi hem kısa sürelerde hem de kolay bir şekilde bu kebabı yapabilirler. Özellikle davetlerinizde bu mükemmel yemeği yaparak hem sofranıza farklılıklar katın hem de sofranıza farklı lezzetler katın. Kâğıt kebabının yapılışında adından anlaşıldığı gibi kâğıt kullanılır. Kâğıtla birlikte pişen bu kebap türü oldukça yaygın olarak tüketilen bir yemek olduğu için ülkemizde bu kebap türünü bilmeyen insan yoktur. Kâğıt kebabı bilindiği gibi Malatya'ya özgü lezzetlerden biridir. Oldukça geliştirilmiş olan bu kebap türü hızla insanlar arasında dağılarak farklı yörelerde de sevilerek tüketilen yiyecekler arasına girmeyi başarmıştır. Bu nedenle sizlerde kâğıt kebabını evinizde rahat ve kolay bir şekilde yaparak çok büyük lezzetler elde edebilirsiniz. Yöresel lezzetlerden biri olan kâğıt kebabı yapılışı sırasında çok çeşitli malzeme gerekmektedir. Bu kebap içerisinde kullanılan tüm malzemeler özenle seçilmelidir. Çünkü kâğıt kebabı içerisinde kullanacağınız tüm malzemelerin tek tek lezzeti kâğıt kebabı içerisinde hissedilebilir. Bu nedenle sizlerde kâğıt kebabı yapılışında gerekli olan tüm malzemeleri mutlaka kebap yapılışı sırasında kullanın. Eğer isterseniz malzemelerden farkı extra malzemeleri kendiniz ekleyebilirsiniz.