{ "title": "İslim Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/islim-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 07:50:58", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Biraz zahmet gerektiren bir yemek olduğu için yemek gününden bir gün önce hazırlayıp buzdolabında bekletebilir. Aynı zamanda islim kebabını hazırlayıp buzluğa da kaldırabilirsiniz. Bunun için üzerine bir streç film veya folyo geçirmeniz gerekir. Bu sayede yemeğiniz hem hazır olacaktır hem de siz yorulmamış.

İslim Kebabı İçin gerekli Malzemeleri
İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim kebabını hazırlama için öncelikle patlıcanlar ile başlayın. Bunun için patlıcanın kabuklarını alacalı şekilde soyun ve patlıcanın kalığına göre uzunlamasına olacak şekilde 4 parçaya kesin. Akabinde patlıcanları tuzlu suya alıp siyah suyu ve acısı çıkana dek bekletin. Acısı çıkan patlıcanları suyun içerisinden alın ve havlu kâğıda sarıp bekletin. Suyu çıkan patlıcanları kızartmak için yağ tenceresinin içerisine sıvıyağ ilave edin. Yağ ısınınca patlıcanları arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Kızaran patlıcanları tekrar havlu kâğıdın üzerine alın ve yağını çekmesi için bekletin. Patlıcanlar yağını havlu kâğıda verirken siz de bu arada köfte harcını hazırlamaya geçebilirsiniz.

Köfte harcını hazırlamak için bir tane orta boy kuru soğanın kabuklarını soyun ve geniş bir karıştırma kabının içerisine rendeleyerek ilave edin. Bu arada kuru soğanın suyunu süzebilir ve sade kendini kullanabilirsiniz. Kuru soğanların üzerine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ardından bir tane yumurta, rendelenmiş sarımsak, galeta unu kıymayı ilave edip köfte harcını karıştırın. Yaklaşık 5 dakika kadar köfte harcını yoğurun. Sürenin ardından buzdolabına kaldırın ve 10 dakika kadar bekletin. Buzdolabın da beklemekte olan köfte harcını çıkartın ve ceviz iriliğinde parçalar kopartıp yuvarlayın. Ardından hafif yassılaştırın ve kızgın yağın içerisinde köfteleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Kızaran köfteleri alın ve bir tabağın içerisine yerleştirin.

Kızartılmış olan köfteleri soğuyana dek bekletin. Soğuduktan sonra ise önceden kızartılmış olan patlıcanlardan iki tanesini alın ve çarpı şeklinde tezgâhın üzerine yerleştirin. Patlıcanların orta kısmına önceden hazırlanıp kızartılan köftelerden yerleştirin. Patlıcanları tekrar üst üste gelecek şekilde kapatın ve üzerine kürdan batırın. Diğer köfte ve patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.

Şekil verilen kebapları fırın tepsisinin üzerine alın. Domates ve biberleri yıkadıktan sonra hafif iri olacak şekilde dilimleyin. Kebapların üzerine bir tane domates ve bir tane biber dilimi ilave edin. Bir yemek kaşığı salça ve iki su bardağı sıcak suyu karıştırın. Hazırlanmış olan sosu fırın tepsisine döküp tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Fırında islim kebabını kızarana dek pişirin. Eğer kebabın suyunu bitmiş ise bu arada fırın tepsisinin içerisine sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan islim kebabını sıcak olarak yanında salata ve pirinç pilavı hazırlayıp sunum yapabilirsiniz.
" } ] }