{ "title": "İslim Kebabı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/islim-kebabi-nasil-yapilir.jpg", "date": "23.01.2024 03:56:15", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsiniz. Patlıcan ve kıyma ile yapılan eşsiz bir lezzet. İslim kebabı nasıl yapabileceğinizi bahsedelim.

İslim Kebabı Malzemeleri
Sosu için
Üzerini Süslemek için
  • Çeri domatesi
  • Yeşil biber
  • Kürdan
İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim kebabına ilk olarak patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde kesip kesiyoruz. Genellikle acı olan patlıcanların acısını çıkarmak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletelim. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken bizde islim kebabının köftesini yapmaya başlayalım. Derin bir karıştırma kabına kuru soğanı ince ince doğrayın. Ayıklanmış ve yıkanmış maydanozları ince ince doğrayın ardında kıymayı karıştırma kabına koyun. Daha sonra kıymanın üstüne yumurtayı, ekmek içini ve bütün baharatları ekleyin ve 10 dakika kadar yoğurun. Kıyma karışımını 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan kıyma karışımını ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz ve sıvı yağ kızartıyor. Kebapları kızartma işlemi bittikten sonra sıra geldi patlıcanlara. Su da beklettiğimiz patlıcanları çıkaralım ve havlu kâğıt yardımı ile kurutalım. Kuruttuğumuz patlıcanları da kızgın yağda kızartıyoruz. Kızartma işlemi bittikten sonra sıra geldi islim kebabını şeklini vermeye. Tek bir patlıcanı ve yaptığımız köfteyi sarıyoruz üzerine yarım domates ve biber ekleyip bir kürdan yardımı ile birleştirip fırın tepsisine diziyoruz. Sarma işlemi bitikten sonra domates ve su ile yaptığımız sosu islim kebabının üzerinde gezdiriyoruz daha önce ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }