{ "title": "İncik Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/incik-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 13:30:07", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein kaynağıdır. Kuzu incik özellikle haşlamalar da kullanılıyor. Çok besleyici ve doyurucu bir kebaptır. Herkesin görüntüsü ile iştahını kabartıyor. Özel günlerinizde ve özel misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir et yemeğidir. İncik kebabının hem servisi kolay oluyor hem de çok lezzetli bir yemektir. Patates ve salça koymadan da sade olarak yapabilirsiniz. Çocuklara da çok faydalıdır. Enerji verir ve kemik gelişimlerine faydalıdır.

İncik kebabı malzemeleri
İncik kebabı püresi için malzemeler
İncik kebabı nasıl yapılır?

İlk önce orta boy bir tenceremizi alalım ve içine sıvı yağı ilave edelim. Sonra üzerine kuzu inciğini ilave edip inciğin altını üstünü iyice soteleyelim. Daha sonra üzerine 1 adet soğanı ince ince doğrayıp ilave edelim. 2 adet defne yaprağını ve son olarak 1 çorba kaşığı salçayı da ilave edelim ve kuzu inciklerini iyice pişirelim. Daha sonra patates püresi için patatesleri haşlayalım. Daha sonra haşlanan patatesleri rendeleyip bir tencereye alalım. Üzerine bir çorba kaşığı tereyağını ekleyelim. 1 su bardağı süt, 50 gr rendelenmiş kaşar peynirini, 1 su bardağı bezelyeyi, tuzu ve muskat rendesi ilave edelim. Bu malzemeleri iyice pişirelim. Biberleri ve 1 adet domatesi iri olarak küp-küp keselim ve tavada iyice kızarana kadar soteleyelim. Daha sonra püreyi bir kâsenin içine koyalım ve servis tabağına kasedeki püreyi ters çevirerek şekil verelim. Bu şekilde patates püresi daha güzel görünüyor ve üzerine pişen kuzu inciğini ilave edelim. Sotelenmiş olan domates ve biberle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }