{ "title": "Halep Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/halep-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 18:51:42", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve lezzetli oluşu özellikle et sevenlerin tercih etmelerine neden olmuştur. Türk mutfağın da et ve et yemekleri büyük bir ilgi görmektedir. Bu nedenle kebap çeşitleri de çok sık tercih edilmektedir. Kebap çeşitlerinden olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen Halep kebabının tarifi şu şekildedir;

Halep Kebabı Malzemeleri
Halep Kebabı Nasıl Yapılır?

Kıymayı derin bir kabın içerisine koyun ve üzerine tuzunu ve baharatlarını ilave ederek güzelce yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra kıymayı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Kıymayı yuvarladıktan sonra bir biber bir kıyma olacak şekilde şişe saplayın. Bütün kıymaları şişe geçirdikten sonra mangal ateşinde pişirin. Daha sonra arpacık soğanların kabuklarını soyun ve bir bütün olarak yağda kızartın. Kızardıktan sonra üzerine domates salçasını ilave ederek bir iki tur çevirin. Daha sonra şişten pişen kıyma ve biberleri şişten çekin ve tencerenin içine koyun. Bütün şişleri tencereye boşalttıktan sonra tencerenin içine bir miktar su ilave edin. Su yüzüne çıkmayacak kadar olsun. Daha sonra limon suyunu ve tuzunu ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakın. Pişmeye yakın elmaları soyun ve çubuk şeklinde doğrayarak tencereye atın. Elmaları ilave ettikten sonra son olarak patatesleri kibrit çöpü gibi doğrayıp bol yağda kıtır kıtır kızartın. Elmalar yumuşayınca patatesleri ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra hemen servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }