{ "title": "Güveçte Patlıcan Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/guvecte-patlican-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 00:03:21", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenle kolay tariflerden biridir, oldukça da lezzetlidir. Pilavların yanına çok yakışır. Ansızın gelen misafirlerinize kısa süre de lezzetli bir yemek yapmak isterseniz başvuracağınız ilk tariflerden biridir.

Güveç de patlıcan kebabı yapımı için gerekli malzemeler
Güveç de patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Kebabımızın yapımı için tüm sebzeleri yıkayın. Kimi insanlar güveci yaparken ilk olarak tüm sebzeleri kızartır o şekilde güvece kor ve pişirir. Fakat o şekilde çok ağır yağlı bir yemek olur bu neden ile bu kebabı yaparken biz kızartmadan yapmanızı öneriyoruz. Güvecin en alt kısmına kuşbaşı etler konulur. Üzerine patlıcanlar kemer soyulur ve parmak büyüklüğünde doğranarak eklenir. Üzerine arpacık soğanlar soyulur birkaç çizik atılır bıçak ile ve bütün olarak güvece alınır. Sarımsaklar da soyularak eklenir. Biberler üç dört parçaya ayrılarak eklenir. Son olarak domateslerin kabuğu soyulur ve dilimlenerek en üste dizilir ve sosu için bir yemek kaşığı salça bir çay bardağı sıvı yağ karabiber pul biber tuz ve yarım çay bardağı su bir kâsede iyice çırpılır ve güvece eklenir. Güveç fırına verilir ve yaklaşık iki saat kadar pişirilir ve ardından servis edilir.

" } ] }