{ "title": "Geleli Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/geleli-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 02:12:17", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı çok da zor olmayan bu kebap çeşidini özel misafirleriniz geldiğinde ya da aileniz için bir değişiklik olsun istediğinizde yapabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan, geleli kebabının tarifine geçiyorum. Umarım sizler de en az benim kadar beğenirsiniz.

Geleli Kebabı İçin Gerekli Olan Malzemeler (4-5 Kişilik)
Geleli Kebabı Nasıl Yapılır?

Geleli kebabını hazırlamak için ilk olarak, iki kilo patlıcan iyice yıkandıktan sonra ocakta tek tek közlenir. Közlenen patlıcanlar ocaktan alınıp soyulur ve bıçakla doğranır. Daha sonra, doğranan patlıcanlara göz kararı tuz koyulup harmanlanır. Bir fırın kabı alınır ve içine doğranıp tuzlanmış olan patlıcanlar her tarafına eşit gelecek şekilde yayılır. Orta boy bir tencereye yağ koyulur ve ocağa alınır. Ocakta ısıtıldıktan sonra içine 500 gram kuşbaşı et koyulur ve ara ara karıştırılarak kavrulur. Kavurma işlemi devam ederken bir adet orta boy kuru soğan soyulur ve küp-küp doğrandıktan sonra tencereye eklenir. 5 ya da 6 adet sivri biber yıkanıp doğranır. 2 adet orta boy domates de yıkanır, soyulup küçük küçük doğranır ve 1 çorba kaşığı domates salçası ile doğranmış domates ve biberler de tencereye eklenir. Yalnız, önce etin pişip pişmediğini kontrol etmek ve et pişmiş ise malzemeleri tencereye eklemek gerekmektedir. Tüm malzemeler karıştırılıp, birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edildikten sonra, tencereye 2 ya da 3 su bardağı sıcak su koyulur ve et yumuşayana kadar kavurma işlemine devam edilir. Su azalınca göz kararı tuz eklenir ve ocaktan alınır. Pişen karışım da fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine serilir ve tepsi önceden ısıtılmış fırına koyularak 15 dakika kadar pişirilir. Son olarak, tavaya tereyağı koyulur ve yakıldıktan sonra fırından çıkarılmış olan tepsiye dökülür. Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }