{ "title": "Fıstıklı Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/fistikli-kbap.jpg", "date": "23.01.2024 03:15:01", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Fıstıklı Kebap; Kebabı ile meşhur bir ülkeyiz ve her bölgenin ayrı bir tat da kebabı bulunmakta. Televizyonda yapılan yemek programları sayesinde artık her yörenin yemeğine evimizde gönül rahatlığı ile pişirilmekte. Fıstıklı kebap Gaziantep yöresine ait bir yemektir. Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksektir. Fıstıklı kebap diğer kebap çeşitlerine göre acı ve ekşi değildir. Dana eti ve kuzu eti ile yapılan enfes bir lezzettir. Misafirlerinize evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz bir kebaptır.

Fıstıklı Kebap Malzemeleri
Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır?

Lezzetli bir kebap yapabilmek için etlerin hepsini mutfak robotunda geçirin ve ince kıyma haline gelen kadar devam edin. Daha sonra derin bir karıştırma kabına kıymayı koyun ve üzerine Antep fıstığını ve tuzu ekleyip yaklaşık 20 dakika kadar yoğurun ve daha sonra 20 dakika kadar dinlendirin. Hazırladığımız kıyma karışımını 6 adet kebap şişi olacak şekilde eşit parçalara bölün ve şişlere takın. Daha önce hazırlamış olduğunuz kömür ateşinde veya ızgarada domates ve biberle pişirin. İsteğe bağlı pilav veya yeşillik ile sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }