{ "title": "Fırında Şiş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Firinda-Sis-Kebap-56.jpg", "date": "20.01.2024 17:07:18", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Fırında Şiş Kebap, Fırında şiş kebap yapmak için öncelikle eti alırken kuzu eti olmasına özen gösterin. Kuzu eti hem yumuşak hem çabuk pişen ve lezzetli olacaktır. Fırında şiş kebap yapmadan 6-7 saat öncesinde eti domates salçası istediğiniz baharatları ilave ederek iyi bir sos hazırlanmalı ve bu sosun içine küp, küp doğranan kuzu etlerini ilave ederek iyice harmanlayıp buzdolabında bekletilmelidir. Eti bu şekilde terbiye yapmak ete hoş bir aroma ve lezzet kazandırır. Etin yumuşaması ve terbiyeyi çekmesi için minimum 6 saat yeterli olacaktır. Fırında şiş kebap yapmak için hazırladığınız etleri terbiye ettikten sonra bir buzdolabı poşetine alınması ve ağzının sıkıca kapatılıp buzdolabına konması gerekir. Sağlık açısında besin zehirlenmesine yol açan bakterilerden korunması için son derece önem taşımaktadır. Buzdolabına konan et poşetini açmadan 2-3 saate bir alt, üst yaparak terbiye işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Fırında Şiş Kebap Malzemeleri
Fırında Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle biberleri ve kuru soğanı kuşbaşı boyutunda doğrayın. Etleri bir gün önceden domates salçası, zeytinyağı ve baharatlar ile terbiye yapın ve buzdolabına koyun ve bekletin. Buzdolabında etleri çıkarın ve sırayla et, biberleri, soğanı çöp şişlere dizin ve üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırının ızgara işlevini açın ve şiş kebapları yerleştirdiğiniz tepsiyi fırına sürün. Şiş kebaplar her iki tarafı da nar gibi kızaracak şekilde çevirerek pişirin. Fırında şiş kebaplarınız nar gibi kızardığında çıkarın ve servisinizi yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }