{ "title": "Fırında Patlıcan Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/firinda-patlican-kebabi(1).jpg", "date": "20.01.2024 12:43:29", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Fırında patlıcan kebabı, Fırında patlıcan kebabı yapılırken isteğe bağlı olarak patlıcanları kızartıp da yapabilirsiniz. Fakat patlıcan çok fazla yağ çektiği için biraz ağır olabilir. Üstelik fırında patlıcan kebabında kullandığınız ette yemeğin lezzetini belirleyecektir.

Fırında patlıcan kebabı malzemeleri
Üzeri için malzemeler
Sosu için malzemeler
Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanları dilimleyin ve tuzlu suda 15-20 dakika kadar bekletin. Kıyma, yağ ve baharatları da yoğurup dinlenmeye bırakın. Patlıcanları süzüp bol su ile yıkayın. Daha sonra ister tepsiye ister çöp şişe, bir patlıcan bir et olacak şekilde dizin. Domates, soğan ve sarımsakları da tepsiye uygun yerlere yerleştirin. Sıcak su ile salçayı ezin ve patlıcanların üzerinden gezdirin. Bu sosun tüm patlıcanlara gelmesine dikkat edin. Eğer su yetmezse sıcak sudan tekrar ilave edebilirsiniz. Folyo ile tepsinin üzerini sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyun. Yarım saat sonra patlıcan ve köfteler yumuşamış ise folyoyu çıkarıp üzerleri kızarana kadar pişirmeye devam edin.

" } ] }