{ "title": "Fırında Adana Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Firinda-Adana-Kebap-64.jpg", "date": "21.01.2024 18:19:17", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates, patlıcan közleyip, kebapların yanına servis tabağına koyduğunuzda daha iştah kabartan bir görünüm elde edebilirsiniz. Akşam ne pişirsem diye düşündüğünüz zaman veya misafiriniz geleceği zaman mutlaka yapmalısınız. Sevilerek ve beğenilerek yenilecektir. Yemek seçen çocuklar içinde bence kaçınılmaz bir tariftir. Ama eğer çocuklar için yapılacaksa ve çocuğunuz baharat sevmiyorsa baharat atmadan da pişirebilirsiniz. Şimdi bu lezzetli ve güzel olan fırında Adana kebabı tarifimize geçelim.

Fırında Adana Kebap İçin Malzemeleri
Fırında Adana Kebap Nasıl Yapılır?

İlk önce geniş bir kabın içine 1 kilo kıymayı koyun. Üzerine baharatları, tuzu ve salçayı ilave edin. Bu malzemeleri bir güzelce yoğurun. Bir çay bardağı suyu da 3 kerede olmak üzere kıymaya ilave ederek yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz kıyma macun kıvamını aldığında ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyin. Hazır olan kıymadan büyükçe parça kopartın ve çöp şişe elinizi hafif ıslatarak takın. Bu şekilde kıyma bitene kadar her bir çöp şişe aynı şekilde takın. Sonra fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin ve hazırladığınız bütün çöp şişleri tepsiye dizin. 200 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi verin ve kebaplar kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Kızarmış mis gibi olan fırında Adana kebap artık yenmeye hazırdır. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }