{ "title": "Fırın Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/firin-kebabi(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:30:19", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu (100 gram) sadece 460 kaloridir.

Fırın kebabı için gerekli malzemeler
Fırın Kebabı Nasıl Yapılır?

Malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun. En az 5-6 saat buzdolabında bekletin. Bir gece önceden yapıp buzdolabına koyarsanız aromalar kıymanızla daha güzel özdeşleşir. Hazırladığınız harçtan mandalina boyutlarında parçalar elde edin. Bir kaba su koyun ve elinizi suya batırarak köfteleri güzelce şişe sarın. Burada dikkat etmeniz gereken şey ne çok kalın ne de çok ince sarmak. Tüm malzemeleri bu şekilde hazırlandıktan sonra fırın kabına yağlı kâğıt serin ve domates, biber, soğanı yağlı kâğıdın üzerine yayın. Şişleri de üzerine yerleştirin ve 250 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.

İsteğe göre yanında ayran, şalgam, pirinç pilavı, çoban salata ile servis yapın.

Afiyet olsun!
" } ] }