{ "title": "Filiz Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/filiz-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 02:39:34", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "
Filiz Kebabı

Filiz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu ve Doğu yörelerinde yapılan ve farklı şekillerde isimlendirilen bir yemektir. Şimdi gelelim bu leziz yemeğin hazırlanışına.

Filiz Kebabı İçin malzemeleri
Filiz Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle dana etini yıkayın ve küçük kare parçalara ayırın. Yaklaşık kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın ve tencereye atın. Üzerine tereyağını ekleyin ve et suyunu çekene kadar ocakta sürekli karıştırın. Soğanları küçük küçük doğrayın ve yemeğe ekleyin. Ardından salçayla beraber birkaç dakika kadar kavurun ve suyunu ekleyin. Suyunun üzerine çıkan etin siyahımsı birikintisini temizleyin ve yemeğinizin kapağını kapatın ve buharında pişmeye bırakın. Ocağın altını kısmayı unutmayınız. Yemek pişmeye yakın tuz, karabiberi ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Yemeğin yanına ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartıp, servis tabaklarına alın. Yemeğin üzerine (İsteğe bağlı) kekik serpiştirin. Bu ferah ve iştah açıcı bir tat verecektir. Şimdiden sizlere afiyet olsun. Eminim parmaklarınızı yiyeceksiniz. Harika bir tarif mutlaka deneyin.
" } ] }