{ "title": "Evde Şiş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Evde-Sis-Kebap-34.JPG", "date": "21.01.2024 11:07:03", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Evde şiş kebap hem yapımı çok kolay hem de sunum açısından oldukça lezzetli bir yemektir. Evde şiş kebap yapmak için mutlaka büyük marketlerde satılan tahta şişlerden temin etmeniz gerekmektedir. Evde kebap yapımında kıyma kullanarak Adana yapmayı da tercih edebilirsiniz Fakat Adana kebabın yapımı biraz daha zahmetlidir. Eğer yemeğe çok özel misafirleriniz gelecekse sizler de misafiriniz için şık ve değişik bir şeyler hazırlama istiyorsanız evde şiş kebabı mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şiş kebabın yapımında kuzu etinin tercih edilmesi çok önemlidir. Kuzu eti diğer kırmızı etler ile kıyaslandığında daha nazik bir yapıya sahiptir ve lezzet açısından daha iyidir. Fakat bazı insanlar kuzu etinin kokusunu daha ağır buldukları için pek tercih etmeyebilirler. Bu nedenle bu menüyü damak zevkini bildiğiniz insanlar için yemek yaparken tercih etmeye mutlaka özen gösterin.

Evde şiş kebap malzemeleri
Evde şiş kebap nasıl yapılır?

Lezzetli bir kuzu eti pişirmeyi başarmanın en önemli sırrı etin terbiye edilmesidir. Bunun için eti bir gün öncesinden marine etmeniz gerekir. Kuzu etini terbiye etmek için kuru soğanı rendeleyin ve sulanmasını bekleyin. Soğan bir süre sonra sulanacaktır. Sulanan soğan rendesini sıkın ve posasını atın. Elde edilen suyu derin bir kabın içerisine boşaltın. İçine sarımsak tozu, zeytinyağı, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın. Üzerine çok ufak olmayacak şekilde doğranan kuzu etini atın ve elinizle sosu iyice yemesini sağlayın. Etin kapağını kapatarak serin bir yerde bir gece dinlendirin. Ertesi gün sebzeleri yıkayın ve arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Terbiye edilen etin içerisine tuzu da ilave edin. Tahta şişe uygun gördüğünüz şekilde et ve sebzeleri belli bir sıraya göre dizin. Bu işlemi tüm malzeme bitinceye kadar devam ettirin. Çöp şişleri bir borcama dizin ve fırında 175 derecede pişirin. Kuzu eti çabuk pişer. Fakat diğer kırmızı etler gibi değerlendirerek sakın yağlarını atmayın. Et bu yağ ile lezzetli olur ve daha hızlı pişer. Evde şiş kebap hazır. Arzu ederseniz yanına pilav yerine patates püresi ya da patates kızartması da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }