{ "title": "Evde Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Evde-Kebap-18.jpg", "date": "19.01.2024 23:00:08", "author": "Mustafa Güler", "article": [ { "article": "Evde kebap, genel olarak ana yemek olarak tercih edilmekte olan kebap birçok kişi tarafından sevilmektedir. Kebap genellikle dışarıdan yense de evde kebap yapmak da mümkündür. Doğu bölgelerinde ev yemeği olarak yapılan kebap çeşitleri acılı ya da acısız olarak ikiye ayrılmaktadır. Kendi damak zevkinize göre daha da şekil verebilirsiniz.

Evde kebap için gerekli malzemeler
Evde kebap nasıl yapılır?

Yeteri kadar büyük bir kaba kıymayı, sarımsağı, soğanı, acı biber salçasını, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştırılır. Ardından iyice özleşene kadar kabın içerisinde yoğurulur. Daha sonra yoğurduğumuz bu harçtan eşit parçalar koparıp şişelere sarılır (Harç dağılmasın diye eli arada sırada su ile ıslatıp işleme devam etmek gerekir). Şişelere sarılan kebapları yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Dinlenme işlemi tamamlandıktan sonra kebaplar yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir. Daha öncesinden ısıtılmış 250 derece fırında ara ara çevirerek kurutmadan pişirilir ve son olarak kebabı sıcak sıcak lavaş, soğan ve ayran eşliğinde servis yapılır.
" } ] }