{ "title": "Evde Adana Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/evde-adana-kebap.jpg", "date": "22.01.2024 01:24:10", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Evde Adana Kebap

Adana kebap, adından da anlaşılacağı gibi Adana iline ait olan bir kebap çeşididir. Oldukça ünlü bir yemektir ve her bölgemizde hatta yurt dışında bile sevilerek yapılır ve afiyetle yenir. Adana kebabını Adana'da yemek bir ayrıcalıktır. Çünkü gerçekten de en güzeli Adana ilinde çıkmaktadır. Ancak Adana iline gitme imkânı olmayan insanlar yaşadıkları şehirlerde gayet iyi yapan yerler bulabilirler ve şimdi anlatacağım gibi evde de hazırlayabilirler.

Evde Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Evde Adana kebap için gerekli malzemeler:
Evde Adana kebabın hazırlanışı:

Kıymamız yoğurma kabının içine koyulur. Kabın içine koyulan kıyma yaklaşık yarım saat boyunca yoğrulur. Bu kadar yoğrulmasının sebebi şişe geçirildiği zaman dağılmaması içindir. Bir yandan da soğanlarımızı doğramaya başlarız ve bu soymuş olduğumuz soğanları robotta çekeriz. Eti kıvamına getirdikten sonra çekmiş olduğumuz soğanı üzerine ekleriz. Soğanı ekledikten sonra tuz, karabiber, pul biber, salça ve tercihe göre rendelenmiş sarımsağı da ekleyip bunları da beraber 5 - 10 dakika yoğururuz. On dakika kendi haline bırakırız ve dinlenir.

Adana kebabı için kullanılan şişler diğer şişlerden farklıdır. Bunlar diğer şişlere göre daha yassıdır. Adana kebap şişe dizilirken el hafif olarak ıslatılmış olmalıdır. Bu da kebabın dağılmamasını sağlar. Şişlere dizilen Adana kebapları artık pişirilmek için hazırdır.

Adana kebap yanında hangi yiyecek ve içecekler güzel gidebilir?

Bu tercih insanların damak tatlarına kalmıştır. Genelde içecek olarak ülkemizde ayran çok tercih edilir. Ayrandan sonra asitli içecekler ve şalgam tercih edilir. Yiyecek olarak ise soğan salatası, çoban salata ve piyaz tercih edilebilir. Kebap yanında közlenmiş biber, soğan ve domates de güzel gidebilir.
" } ] }