{ "title": "Etli İslim Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/etli-islim-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 03:59:55", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Etli İslim Kebabı, Kebap çeşitleri içerisinde en çok tercih edilen etli islim kebabının yapılışı da çok kolaydır. Her yaş grubunun tercih ettiği ve lezzetiyle dillerden düşmeyen islim kebabını tarifi şu şekildedir;

Etli İslim Kebabı Malzemeleri
Etli İslim Kebabı Sosu için
Etli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle eti küp-küp doğrayın. Daha sonra bir tencerenin içine domatesleri doğradığınız etleri ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Malzemelerin tencerenin dibine yapışmaması için sık sık karıştırın. Belli bir süre sonra malzemeler suyunu bırakacaktır. Eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Et pişmeye yakın tuzunu, baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Bir süre bu şekilde pişirdikten sonra suyunu süzün ve bir kaba alın. Bu suyu daha sonra sos için kullanacaksınız. İç harcı hazırladıktan sonra patlıcanları uzunlamasına bir cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanları bir süre tuzlu suda bekletin. Böylece patlıcanların acısı varsa gidecektir. Bir süre beklettikten sonra patlıcanları sudan çıkarın ve kurutun. Kuruttuktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcan dilimlerinin iki tanesini çapraz olacak şekilde tabağa yerleştirin. Daha sonra patlıcanların ortasına hazırladığınız eti yerleştirin ve patlıcanların uç kısımlarını etin üzerine kapatın. Kapattıktan sonra açılmaması için patlıcanların üzerine birer kürdan batırın. Diğer patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine dizin. Daha sonra en üstüne domates ve biber dilimleri koyabilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra sosunu hazırlayın. Sosu için ayırdığınız etin suyuna domatesleri rendeleyip tuz ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız sosu eşit olacak şekilde patlıcanların üzerinden gezdirin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }