{ "title": "Et Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Et-Kebap-87.jpg", "date": "22.01.2024 01:10:26", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde bin bir çeşit kebaplar yapılmaktadır. Kebapta en önemli püf nokta kullanılan etin lezzetli bir hale getirilmesidir. Her yörede yapılan et kebap için farklı malzemeler kullanılmaktadır. İsterseniz et kebabı sebzelerle hazırlayın, isterseniz mangal üzerinde pişirilecek kıvamda ayarlayın. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. Çoğunlukla dışarıda hazır olarak tüketilen et kebabı hamarat olan hanımlar evde kolaylıkla hazırlayabilir. Önemli olan tarifin düzgün olarak tatbik edilmesi ve ölçülerin doğru olarak uygulanmasıdır.

Et Kebap İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Et Kebabın Nasıl Yapılır?

İlk önce patlıcanları közleme tavasının içerisinde közleyin. Közlenen patlıcanları kabuğundan ayırıp temizledikten sonra tuzlu suyun içerisine koyalım. Ardından patlıcanları suyun içinden çıkarıp suyunu iyice sıkarak süzelim ve kesim tahtasının üzerinde ince kıyalım. Tere yağın yarısını tavanın içerisine alalım, eridikten sonra unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Daha sonra hazırladığımız patlıcanları ekleyelim ve sütünü, tuzunu ve Hindistan cevizini ilave edip karıştıralım. En son rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 5-6 dakika pişirelim. Tere yağın kalan kısmını eritelim, kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve tereyağına ilave edelim. Kuru soğan sotelenince içine kuşbaşı etleri ilave edip 10 dakika kadar kavuralım. Ardından biber ve domates salçasını ve yeterli tuzunu aklayarak karıştıralım. Daha sonra etlerin üzerini geçecek kasar sıcak kaynamış suyu tavaya ilave edelim. Ocağın altını kısalım ve yaklaşık 25-30 dakika daha kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Servis tabağının içerisine önce patlıcanlı beğendiyi üzerine de et kebabı yayalım. Ardından sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }