{ "title": "Erzurum Cağ Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/erzurum-cag-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 03:52:52", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Erzurum cağ kebabı, adından da anlaşıldığı gibi Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Bu kebap türü, her ne kadar Erzurum yöresine ait olsa da ülkemizde çok sevilen bir lezzet olarak meşhur olmuş bir yiyecektir. Son derece mükemmel bir tadı olan bu lezzeti en güzel tabi ki Erzurum yöresi yapmaktadır. Fakat izlerde evlerinizde bu kebabı yaparak çok büyük lezzetler elde edebilirsiniz. Oldukça eski zamanlardan beri öncelik Erzurum'da olmak üzere yapılan Erzurum cağ kebabı, hızlı bir şekilde yayılarak ülkemizde birçok bölgede yapılmaktadır. Fakat günümüzde etin pahalı olması nedeni ile kıymanın da fiyatı oldukça artmış bir durumdadır. Bu nedenle son zamanlarda etin fiyatı nedeni ile bu yemeğin yapılışı diğer yörelerde azalmıştır. Fakat bu yemek Erzurum ilinde çok yaygın bir şekilde yapılmaya devam etmektedir. Sizlerde eğer Erzurum'a giderseniz mutlaka bu kebabı yiyin. Bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapmak istiyorsanız sadece tarifimi okuyarak uygulamanız yeterli olacaktır. Eğer birazdan bahsedeceğim malzemeler tam oranında olursa ve yapılışında bahsedeceğim adımlara tam olarak uyarsanız sizlerde Erzurum cağ kebabını evlerinizde yaparak bu mükemmel lezzeti hem ailenize hem de misafirlerinize tattırabilirsiniz. Böylece diğer yemek türlerinden farklı olan Erzurum cağ kebabı, sizlere farklı sofralar sunacaktır.