{ "title": "Dürüm Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Durum-Kebap-26.jpg", "date": "19.01.2024 02:20:10", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Dürüm kebap, evde yapıp yemeyi en sevdiğim yemeklerden bir tanesi acılı, bol soğan salatalı Adana kebap dürüm. Evde Adana kebap yapılır mı denildiğini duyar gibiyim. Evet ailede mesleği kebap ustası olan birileri varsa, sizde ondan bir şeyler öğrenmişseniz olur hem de öyle güzel olur ki aileniz bu lezzete bayılır. Tabakta servis edilen Adana kebap ne kadar lezzetli olursa olsun dürümün yeri başka ayrıca da daha doyurucu oluyor. Bu tür kebaplarda en önemlisi kullanılan ettir ve tabi ki içine kuyruk yağı da olmazsa o lezzeti yakalamak mümkün değildir. Ben içine ayrıca baharat kullanılmasından yana da değilim çünkü lezzeti oldukça değişiyor. Bu yüzden sadece çok az, acı biber salçası tabi siz tatlıda koyabilirsiniz, biraz pul biber ve tuz ekleyerek kıymayı yoğuruyorum. Bu şekilde etin lezzetini daha fazla alabiliyorsunuz. Hazırladığımız kıymayı isterseniz pratik olsun diye tost makinesinde ister teflon bir tavaya çok az yağ koyarak, isterseniz de mangalda ızgaraya koyarak pişirebilirsiniz.

Dürüm kebap için gereken malzemeler
Soğan salatası için
Kebabı dürüm haline getirmek için pide ekmek ya da lavaş ekmek.

Dürüm kebap nasıl yapılır?

Önce kıyma, kuyruk yağı, pul biber, biber salçası ve tuz karıştırılıp iyice yoğurulur. Yoğrulan kıyma dolapta 1 saat kadar dinlendirilir. Kıymayı dinlendirirken, hemen soğan salatasını hazırlıyoruz. Soyduğumuz ve yıkadığımız soğanları ortadan kesip ince ince ve halka doğruyoruz. Doğradığımız soğanların üzerine sumağı ekleyerek elimizle ovuyoruz. Ardından yıkayıp doğradığımız maydanoz, nane ve küp-küp doğradığımız domatesi ekliyoruz. Yağını, tuzunu ve nar ekşisini de ekleyip karıştırıyoruz ve salatamız hazır. Şimdi dolaptan aldığımız kıymayı köfte şeklinde hazırlıyor ve tost makinesine dizerek pişiriyoruz. Kıyma pişerken bıraktığı yağ ile pide ya da lavaş ekmekleri yağlıyoruz. Ardından pişen etleri pide ekmeklere koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız soğan salatasından bolca koyarak dürüm haline getiriyor ve sarıyoruz. İsterseniz biber ve domatesde tost makinesinde çok güzel pişiyor ve çokda lezzetli oluyor, dürüm kebabın yanına yapıp yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }