{ "title": "Dürüm Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Durum-Kebap-26.jpg", "date": "19.01.2024 02:20:10", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Dürüm kebap, evde yapıp yemeyi en sevdiğim yemeklerden bir tanesi acılı, bol soğan salatalı Adana kebap dürüm. Evde Adana kebap yapılır mı denildiğini duyar gibiyim. Evet ailede mesleği kebap ustası olan birileri varsa, sizde ondan bir şeyler öğrenmişseniz olur hem de öyle güzel olur ki aileniz bu lezzete bayılır. Tabakta servis edilen Adana kebap ne kadar lezzetli olursa olsun dürümün yeri başka ayrıca da daha doyurucu oluyor. Bu tür kebaplarda en önemlisi kullanılan ettir ve tabi ki içine kuyruk yağı da olmazsa o lezzeti yakalamak mümkün değildir. Ben içine ayrıca baharat kullanılmasından yana da değilim çünkü lezzeti oldukça değişiyor. Bu yüzden sadece çok az, acı biber salçası tabi siz tatlıda koyabilirsiniz, biraz pul biber ve tuz ekleyerek kıymayı yoğuruyorum. Bu şekilde etin lezzetini daha fazla alabiliyorsunuz. Hazırladığımız kıymayı isterseniz pratik olsun diye tost makinesinde ister teflon bir tavaya çok az yağ koyarak, isterseniz de mangalda ızgaraya koyarak pişirebilirsiniz.