{ "title": "Domatesli Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/domatesli-kebap.jpg", "date": "20.01.2024 01:19:54", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Domatesli kebap, domates her yemeğin yanına çok yakışmaktadır. Kebapların ya da et yemeklerinin yanına közlenerek verildiği zaman çok güzel bir çeşit olduğu gibi, urfa bölgesinde domatesli kebap çok fazla insan tarafından yenilmeye başlayınca aşçılar tarafından sıklıkla yapılan bir yemek olmuştur.

Domates kebap malzemeler
Domates kebap nasıl yapılır?

Öncelikle büyük bir kabın içerisinde 1 tane biberi çok küçük parçalar halinde doğrayın. 1 tane soğanı rendeleyip yarım kilo olan kıymayı da üzerine ekleyiniz. İnce olarak kıyılmış olan maydanozlar eklenir. Üzerine tuz, karabiber, pul biber eklenerek 15 dakika boyunca yoğrulmaya başlanır. Bu harcın ağzı kapatılarak 1 gece boyunca buzdolabında bekletilmesi gereklidir.

1 gece bekletilmiş olan harcımız ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek mangal şişe sırasıyla önce bir tane domates ardından da bir köfte konulur. Bir şişin üzerine toplamda 3 tane domates ve 2 tane köfte olacak şekilde bütün şişler düzenlenir.

Mangala dizilen şişler etler pişene kadar mangalda kalır. Eğer ki mangalda yapmayacaksanız daha önceden ısıtılmış olan fırında da sizler yapabilirsiniz. Servis yaparken soğan salatası yaparak ve sivri biberleri de közleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun
" } ] }