{ "title": "Çöp Şiş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/cop-sis-kebap.jpg", "date": "19.01.2024 07:48:40", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Çöp şiş kebap; Bugün başta Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya illerimizde hızlı bir şekilde tüketilip adını duyurmuş olsa da hemen hemen Türkiye'nin dört bir yanında bilinip tüketilmektedir. Protein değeri oldukça yüksek olan bu geleneksel kebap bir porsiyon yaklaşık 300 gramdır. Çöp şişin birden fazla çeşitleri vardır tavuk kuşbaşı ile yapılır dana, kuzu kuş başı ile yapılır. Dana kıyma veya kuzu kıyma ilde yapılabilir. Çöp şiş kebap lokanta ve restoranlarda tercih edildiği kadar günümüzde ev hanımlarının da misafirlerine zevkle sunum edecekleri bir yemek çeşididir. Dünya mutfağında hak ettiği değeri göremese de Türkiye mutfağı kebap konusunda ilk sırada olan bir ülkedir. Kebap çeşitleri gönünden oldukça zengindir. Çöp şiş kebap Türkiye'de tüketilen kebap çeşitlerinden sadece biridir.