{ "title": "Çöp Şiş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/cop-sis-kebap.jpg", "date": "19.01.2024 07:48:40", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Çöp şiş kebap; Bugün başta Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya illerimizde hızlı bir şekilde tüketilip adını duyurmuş olsa da hemen hemen Türkiye'nin dört bir yanında bilinip tüketilmektedir. Protein değeri oldukça yüksek olan bu geleneksel kebap bir porsiyon yaklaşık 300 gramdır. Çöp şişin birden fazla çeşitleri vardır tavuk kuşbaşı ile yapılır dana, kuzu kuş başı ile yapılır. Dana kıyma veya kuzu kıyma ilde yapılabilir. Çöp şiş kebap lokanta ve restoranlarda tercih edildiği kadar günümüzde ev hanımlarının da misafirlerine zevkle sunum edecekleri bir yemek çeşididir. Dünya mutfağında hak ettiği değeri göremese de Türkiye mutfağı kebap konusunda ilk sırada olan bir ülkedir. Kebap çeşitleri gönünden oldukça zengindir. Çöp şiş kebap Türkiye'de tüketilen kebap çeşitlerinden sadece biridir.

Köfteli patlıcanlı çöp şiş kebabı malzemeleri
Çöp Şiş Kebap Sosu için
Çöp Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

Patlıcanları 2- 3 cm kalınlığında keselim tuzlu suda bekletelim. Kıymayı derin bir kaba alıp içerisine rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı koyalım tuz, karabiber, pul biberi de ekledik mi yoğurmaya başlayalım dağılmasından edişe ediyorsak bir yumurta kırabiliriz. İyice yoğurduğumuz köfteleri yuvarlak şekiller verelim. Daha sonra biberleri keselim sudan çıkardığımız patlıcanlardan bir tane köfteden bir tane çeri domatesten bir tane bir tane dizelim çöp şiş doluncaya kadar bu işleme devam edelim. Bütün malzeme tükeninceye kadar yapıp tepsiye dizelim. Üzerine salça zeytinyağı tuz ve kekikten hazırlamış olduğumuz sosu az miktarda sulandırıp her yerine eşit miktarda dökelim.170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirelim.
" } ] }