Çöp kebabı; Dünyada kebabı ile meşhur olan bir ülkeyiz ve Türkiye'de her yöreye ait kebap çeşidi vardı ve bu kebap çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Evde rahatlikla yapabileceğiniz kebab çesitlerimizden çöp kebabin tarifini sizlerle paylaşalim.
Çöp Kebabı Malzemeleri
500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
6 adet patlıcan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin.
2 adet çeri domates
2 adet yeşil biber
10-15 kebab çöpu
Sosu için.
1 yemek kaşiğı salça
2 su bardağı su
Çöp Kebabı Nasıl Yapılır?
Çöp kebabi yapilişına ilk olarak köftesini yaparak başlayalim. Derin bir yoğurma kabinin içine kuru soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın. Daha sonra kıymayi yoğurma kabina koyup galeta unu, baharatlar, yumurta ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Kıyma harcını yoğurduktan sonra 20 dakika dinlendirin. Köfte harcı dinlendiktn sonra küçük parçalar koparılarak yuvarlanir ve sıvı yağda kızartılır. Köfteleri kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanlari alacali soyulur ve ince uzun bir şekilde kesilir. Kesilen patlıcanlar da sıvı yağda kızartılır. Kızartmış olduğumuz iki patlıcan dilimini çapraz bir şekilde koyuyoruz ve patlıcanlarin orta kısmına yaptığımız bir köfteyi yerleştirip her iki yandan da ortasi birleşecek şekilde kapatılır. Kapatılan patlıcanların üzerine bir dilim domates ve biber eklenip kebab çöpü batırılır ve fırırn tepsisine yerleştirilir. Kalan diğer patlıcanlarda ayni şekilde hazırlanır ve fırın tepsisine alınır. Çöp kebabi hazirlama işlemi bitikten sonra salça ve su ile sos hazırlanır ve çöp kebabin üzerine gezdirilir. Daha önce ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.