{ "title": "Çömlek Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/comlek-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 23:39:35", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Çömlek kebabı, evde hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve kolay yapılan bir yemektir. Kebabı hazırlayacağınız çömlek yıllanmış olursa daha iyi olur. Eskimiş bir çömleğin vereceği lezzet daha mükemmel olur. Yeni bir çömleğiniz varsa, bunun ilk pişirilmesi oldukça önemlidir. İlk pişirme sırasında süt kullanırsanız, çömleğin içi daha pürüzsüz olur. Bir de çömleğin her yerini yağlayarak, fırında sade olarak pişirmenizi tavsiye ederiz. Her ne kadar fırınlanmış olarak satılsalar da siz kendi çömleğinizi bir defa böyle pişirin. Bundan sonra canınız istediğinde çömlek kebabı tarifini yapabilirsiniz. Çömlekte hazırlayacağınız her yemeğin lezzeti de farklı olur. Artık ne hikmetse, aynı malzemeler çömleğin içinde daha güzel pişiyor. Şimdi birlikte çömlek kebabını hazırlamaya başlayalım. Tarifimizdeki malzemeler on kişilik olduğundan, buna uygun boyda bir çömlek kullanın. Eğer daha az yapmak isterseniz, malzemeleri bu oranda azaltabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.